Ara
Gümüşhane
Hafif kar yağışlı
-4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,9259 %0.13
50,6303 %-0.18
6.250,52 % 1,29
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Bayat Ekmekten Yemek Yapma Yarışması Düzenlendi

Bayat Ekmekten Yemek Yapma Yarışması Düzenlendi

Gümüşhane Valiliğinin ekmek israfına dikkati çekmek için düzenlediği ödüllü ‘Bayat ekmekten yemek yapma’ yarışması sonuçlandı. 'Kurutulmuş Ekmek Üzerine Muhallebi' birinci oldu.

1521
Gösterim
Gümüşhane Valiliğinin ekmek israfına dikkati çekmek için düzenlediği ödüllü ‘Bayat ekmekten yemek yapma’ yarışması sonuçlandı. 'Kurutulmuş Ekmek Üzerine Muhallebi' birinci oldu.

Gümüşhane Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi tarafından organize edilen ve 15 kişinin müracaat ettiği yarışmada jüri heyeti yemekleri sunum öncesi hazırlık, özgünlük, uygulanabilirlik, besin öğesi kombinasyonu, servise hazırlama ve görünüm, pişmişlik, koku ve lezzet kriterleri ile değerlendirdi.

Jürinin değerlendirmesi sonucunda fırında kızartılan bayat ekmekler şerbetle ıslatıldıktan sonra muhallebi haline getirilmesiyle yapılan ‘kurutulmuş ekmek üzerine muhallebi’ ile Fehime Saran 84 puanla birinci olurken, kurutulmuş bayat ekmeklerin küçük küçük doğranması ve üzerine sarımsaklı yoğurt dökülmesi ve sosla birlikte servis edilen ‘bayat ekmek mantı’ yemeği ile Seher Akıntürk 82 puanla ikinci ve yumurta, tereyağı ve bayat ekmek içinin ince doğranıp kavrulması ile yapılan ‘döğmeç’ yemeği ile İsmihan Ergin üçüncü oldu.

Vali Vekili Armağan Önal, Belediye Başkan Yardımcısı Şevki Aşkın, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Irkın, İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Boşnak, Defterdar Mehmet Adil Demirel, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Trabzon Şube Müdürü Vahit Özer’in katıldığı törende yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.

Birinciye 40 parça kahvaltı takımı, ikinciye üçlü tencere takımı ve üçüncüyü de 7 parça kesme su takımı hediye edilen yarışmanın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Vekili Armağan Önal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan ekmek israfına yönelik kampanyanın Gümüşhane’de ki ayaklarından birisi olarak bu yarışmanın tertip edildiğini ve bundan sonra da buna benzer etkinliklerin devam edeceğini söyledi.

“GÜMÜŞHANE EKMEĞİ KULLANIN İSRAFI ÖNLEYİN”

Gümüşhane’de ekmek israfının az olduğunu kaydeden Vali Vekili Önal, “Gümüşhane’de ekmek israfının az olduğunu biliyoruz. Ben Türkiye’nin birçok yerini gören birisi olarak bunu Gümüşhane ekmeğinin lezzetli olmasına bağlıyorum. Dolayısıyla çok fazla israf olmuyor. Yemek yapmadan da Gümüşhane ekmeği tek başına tüketilebilir. O yüzden de Gümüşhanelilere böyle güzel ve tam buğday unu kullanılan ekmek yaptıkları için teşekkür ediyoruz. Bu kampanyayla beraber Gümüşhane ekmeği tipinde ki ekmeklerin Türkiye çapında kullanımı artacak. Vatandaşlarımıza ‘Gümüşhane ekmeği kullanın israfı önleyin’ çağrısında da bulunuyoruz.” dedi.
TMO Trabzon Şube Müdürü Vahit Özer ise kurumunun 2008-2012 yıllarında yaptığı bir araştırma sonucunda çıkan verilere göre ekmek israfının arttığının ortaya çıkması sonucu toplumun bilinçlendirilmesi ve duyarlılığın oluşturulması açısından böyle bir kampanyaya gereklilik duyulduğunu söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü koordinesinde yürütülen kampanya öncesinde yapılan araştırmalar sonucunda Türkiye’de günde 6 milyona yakın ekmeğin israf edildiğinin ortaya çıktığını kaydeden Özer, bunun ekonomik değerinin ise 1,5 milyar lira olduğunu söyledi. Bu konuya gerek üniversiteler, gerekse Valilikler başta olmak üzere tüm illerde ki kurumların duyarlılıklarını göstererek kampanyaya destek verdiklerini dile getiren Özer, Gümüşhane Valiliğine de bu nedenle teşekkür etti.
Bayat Ekmekten Yemek Yapma Yarışması Düzenlendi 1
1 / 17
Bayat Ekmekten Yemek Yapma Yarışması Düzenlendi 2
2 / 17
Bayat Ekmekten Yemek Yapma Yarışması Düzenlendi 3
3 / 17
Bayat Ekmekten Yemek Yapma Yarışması Düzenlendi 4
4 / 17
Bayat Ekmekten Yemek Yapma Yarışması Düzenlendi 5
5 / 17
Bayat Ekmekten Yemek Yapma Yarışması Düzenlendi 6
6 / 17
Bayat Ekmekten Yemek Yapma Yarışması Düzenlendi 7
7 / 17
Bayat Ekmekten Yemek Yapma Yarışması Düzenlendi 8
8 / 17
Bayat Ekmekten Yemek Yapma Yarışması Düzenlendi 9
9 / 17
Bayat Ekmekten Yemek Yapma Yarışması Düzenlendi 10
10 / 17
Bayat Ekmekten Yemek Yapma Yarışması Düzenlendi 11
11 / 17
Bayat Ekmekten Yemek Yapma Yarışması Düzenlendi 12
12 / 17
Bayat Ekmekten Yemek Yapma Yarışması Düzenlendi 13
13 / 17
Bayat Ekmekten Yemek Yapma Yarışması Düzenlendi 14
14 / 17
Bayat Ekmekten Yemek Yapma Yarışması Düzenlendi 15
15 / 17
Bayat Ekmekten Yemek Yapma Yarışması Düzenlendi 16
16 / 17
Bayat Ekmekten Yemek Yapma Yarışması Düzenlendi 17
17 / 17
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *