Belediye Gümüşsu'yu satın aldı

Gümüşhane Belediyesi, Halk Bankası ile imzaladığı sözleşme ile Tekke köyünde atıl durumdaki Gümüşsu fabrikasını 3 milyon 250 bin TL'ye 10 yıllık kredi ile satın aldı.

Belediye Gümüşsu'yu satın aldı
Gümüşhane Belediyesi, Halk Bankası ile imzaladığı sözleşme ile Tekke köyünde atıl durumdaki Gümüşsu fabrikasını 3 milyon 250 bin TL'ye 10 yıllık kredi ile satın aldı.

Belediye Başkanı Ercan Çimen, Trabzon Halkbank Bölge Müdürü İsmail Rüştü Atik ve Halkbank Gümüşhane Şube Müdürü Sefa Erden'i makamında kabul ederek, sözleşme imzaladı.

Başkan Çimen, GÜMÜŞSU fabrikasının Gümüşhane'nin geçmişine damga vuran en önemli atılımlarından biri olduğunu belirterek, “Bu fabrika ile özellikle geçmişte mağdur olanlar, mağdur edilenler vardı. GÜMÜŞSU fabrikası Gümüşhane'nin sırtında olan bir kamburdu. Bu fabrikayı kaldığı yerden tekrar canlandırmak ve Halk Bankası desteğiyle Gümüşhane bünyesine almak için çalışmalarımız başlatıldı. Çalışmalarda sona geldi. Bankamızın üst kurullarından fabrikanın Belediyemize satışı onaylandı. Bu satış neticesiyle hem Halk Bankası böyle bir kamburdan kurtuluyor hem atıl durumda duran böyle bir arazi ve fabrika binası belediyemizin bünyesine geçiyor” dedi.

Fabrikanın muhammen bedelinin 3 milyon 970 bin lira olduğunu kaydeden Başkan Çimen, “Tabi bu ihale fiyatının altına inilemiyordu. Fakat kamu kurumlarına satılacağı hususunu biz yani Belediye tarafından alacağını bankanın genel müdürlüğüne bildirince bankanın genel müdürü de elinde bulunan indirim imkanını kullanarak 3 milyon 250 bin karşılığında burayı belediyemize 10 yıllık bir kredi karşılığıyla teslimini yapacak” diye konuştu.

Trabzon Halkbank Bölge Müdürü İsmail Rüştü Atik ise GÜMÜŞSU Fabrikası ve arazisinin atıl kalmasının Gümüşhane için hem sosyal hem de ekonomik bir problem olduğunu,  bugüne kadar kangren olmuş bir sorunun Belediye üzerinden halledilmesinin hem banka hem de Belediye için önem arz ettiğini söyledi.

Bölge Müdürü Atik, Gümüşhane Belediyesi ile Halk Bankası arasında iki yıldır çok interaktif çalışma sürdürdüklerini, Belediye ile ilk dilimde 10 milyon liralık bir kredi çalışması yaptıklarını belirterek, “Bu beş yıl vadeli bir krediydi. Krediyi Belediyenin projeleri ve çalışmaları için sağladık. Ancak son çalışmamızda 25 milyon liralık bir kredi tahsis ettik. Bu 10 yıllık bir sürece yansıyor. Gümüşhane gerçeğinde ve Türkiye genelinde düşünüldüğünde saplanan bu kredi üst seviyededir. Biz, Gümüşhane’ye yapılacak olan yatırımların finans ayağını oluşturduğumuz için bu desteği verdiğimiz için de ayrı bir gurur duyuyoruz” ifadelerine yer verdi.  

Halkbank Gümüşhane Şube Müdürü Sefa Erden de Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ile imzalanan protokolle birlikte fabrikanın yaklaşık 22 bin metrekare arsa üzerinde 4 bin 200 metrekare kapalı alanıyla birlikte Gümüşhane Belediyesi’ne devredildiğini kaydetti.
Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2016, 13:30

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER