Belediye'ye rekor bütçe

Gümüşhane Belediye Meclisi'nin tamamlanan Aralık ayı toplantısında belediyenin 2018 yılı bütçesi kabul edildi.

Belediye'ye rekor bütçe

Gümüşhane Belediye Meclisi'nin tamamlanan Aralık ayı toplantısında belediyenin 2018 yılı bütçesi kabul edildi.

Belediye Başkanı Ercan Çimen'in başkanlığında gerçekleştirilen Belediye Meclisi toplantısında Gümüşhane Belediyesi'nin 2018 yılı bütçesi görüşüldü. 19 ayrı birim için yapılan oylamaların ardından 2018 yılı bütçesi 88 milyon 88 bin lira olarak oy birliği ile kabul edildi. 

Geçen yıl oluşturulan bütçenin yetmediğini ve ek bütçe oluşturulduğunu hatırlatan Başkan Çimen, “Geçen yıl belediye tarihinde ilk kez oluşturduğumuz 66 milyon 360 bin liralık bütçemiz yetmemiş ve yaklaşık 20 milyon liralık daha ek bütçe yapmıştık. 2018 yılı içinde de bütçemizi artırarak 88 milyon 88 bin liraya çıkardık. Bu durumda yine Belediye tarihinde bir ilk olma özelliğini taşıyor. En yüksek tutarlı bütçemizi yine oluşturduk” dedi.

Başkan Çimen, Gümüşhane Belediyesi’nin büyüdüğünü kaydederek, “Yapmış olduğumuz yatırımlarla şehrimizin önünü açıyor ve büyümesine katkı sağlıyoruz. Bir taraftan Tekke diğer taraftan Mescitli köyüne kadar uzanan hizmetlerimiz var. Allah’ın izni ile hizmetlerimize devam edeceğiz. Bütçemiz göreve geldiğimizde 40 milyon lira civarındaydı. Ama biz bütçemizi 88 milyon liraya çıkardık. Tabi bunu yaparken yapmış olduğumuz hizmetlerimiz bütçemizi büyütmemize önayak oldu. Göreve geldiğimizde gelir ve giderlerimizi kontrol altına alacağız emiştik. Bunu başardık ve şimdi bütçemiz her geçen yıl daha da artıyor” diye konuştu. 

Belediye bütçesinden aslan payını her yıl olduğu gibi yine Fen İşleri Müdürlüğünün aldığını belirten Başkan Çimen, “Fen İşleri Müdürlüğümüzün bütçesini 30 milyon 686 bin 411 lira olarak belirledik. Göreve geldiğimizde 500 bin lira olan Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün bütçesini bu yıl yaklaşık olarak 5 milyon liraya çıkardık. Şehrimiz için üretmeye ve hizmet etmeye devam edeceğiz. Bütçemizin oluşmasında yoğun mesai harcayan Belediye Meclis üyelerimize ve birim müdürlerimize teşekkür ediyorum. 2018 yılı bütçemiz şehrimize hayırlı olsun" ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER