‘Benim için bir şeref madalyası’

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, geçtiğimiz günlerde Ankara’da düzenlenen törenle aldığı Türkiye üçüncülüğü ödülünü ‘Benim için bir şeref madalyası’ diye tanımlayarak yeni sürpiz projeler müjdesi verdi.

‘Benim için bir şeref madalyası’

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, geçtiğimiz günlerde Ankara’da düzenlenen törenle aldığı Türkiye üçüncülüğü ödülünü ‘Benim için bir şeref madalyası’ diye tanımlayarak yeni sürpiz projeler müjdesi verdi.

Başkan Çimen, Belediye Meclis üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan aldığı ödülü ve gündemi değerlendirdiği basın toplantısı düzenledi.

Sema Doğan Parkında düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Çimen, “Bugün benim, belediye meclisi ve şehrim için çok anlamlı bir gün. Geçen hafta Cumhurbaşkanımızın elinden bir ödül aldık. Bu ödül belediyelerin sosyal politikalar yarışmasında Türkiye üçüncüsü ödülü idi. Cumhurbaşkanımız, Reisimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden bu ödülü almak benim için bir şeref madalyası” dedi.

“Farkındalık oluşturacak yeni sürprizlerimiz olacak”


Bu ödülün daha çok hizmet etmek için kendilerine heyecan kattığını kaydeden Çimen, “Ödülümüz klimalı akıllı durakların ülkedeki yansıması. Önce klimalıydı, sonra akıllı durak oldu. İlk etapta 4 taraflı cam içerisinde ısıtıcı ve soğutucu şeklinde başladık. Daha sonra ihtiyaçları gördük, vatandaşlarımızın taleplerine göre şekillendirdik. Her durağımıza ekran ilave edeceğiz devamında. Vatandaşımıza dokunmamız nedir dendiği zaman tüm projeler bir tarafa bu proje bir tarafa. İnsana en çok dokunduğumuz projelerden birisiydi. İnşallah birkaç farklı projemiz daha var. Sürprizlerimiz olacak. Farkındalık oluşturacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Çimen, göreve 2014-2018 yılları arasında şehrin tüm altyapı sorunlarını çözme hedefiyle başladıklarını hatırlatarak, “Şehrimiz 60 bin nüfuslu bir şehir. 20 binin üzerinde öğrencimiz var. Biz göreve gelmeden önce 2014-2018 arasında şehrin tüm altyapı sorunlarını çözmek hedefiyle gelmiştik. Şehrimizin ortasından geçen 10 kilometrelik bir gerdanlığımız olan Harşit Çayı dere ıslahının 1.kısmı tamamlanmak üzere. İkinci kısmın da projesi hazırlandı. Yakında ihaleye çıkacak. Harşit çayı hem gerdanlığı olacak hem de atıklar dereye akmayacak. Burada emeği geçen sayın bakanımız Prof.Dr. Veysel Eroğlu’na, genel müdürlerimize, Milletvekillerimiz Cihan Pektaş ve Osman Akgül’e teşekkür ediyorum. DSİ bölge ve il ekibine teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıl 2.kısım ile beraber Gümüşhane modern kent yolunda bu projesiyle damgasını vuracak” dedi.

Şehre içme suyu sağlayacak Bahçecik barajında çalışmaların devam ettiğini, önümüzdeki günlerde Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu’nun Gümüşhane ziyareti sırasında temel atma törenini gerçekleştireceklerini kaydeden Başkan Çimen, daha sonra yeni yapılan ve yapımı planlanan çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER