'Bir Buçuk Milyarlık İslam Alemi Hiçe Sayılıyor'

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane Şube Başkanı Naci Şenel, terör devleti İsrail’in Siyonistlerin kışkırtmaları neticesinde çıkan olayları bahane ederek ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatmasını kınadı.

'Bir Buçuk Milyarlık İslam Alemi Hiçe Sayılıyor'
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane Şube Başkanı Naci Şenel, terör devleti İsrail’in Siyonistlerin kışkırtmaları neticesinde çıkan olayları bahane ederek ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatmasını kınadı.

Şenel, yaptığı açıklamada bu kapatma kararı için “insan hak ve özgürlüklerini hiçe saymak” ifadesinin herhangi bir anlam ifade etmediğini belirterek, “Burada topyekûn hiçe sayılan bir buçuk milyar İslam âlemidir” dedi.

İsrail’in bu cüretinin arkasında İslam âleminin parçalanmışlığından aldığı cesaret olduğunun altını çizen Şenel, İsrail’in bu cüretinin arkasında altmış parça İslam ülkesinin bir tek Selahaddin çıkaramayışından aldığı cesaret ile yüzünü Batı’ya dönmüş elini kolunu Batı’ya kaptırmış iktidarlar olduğunu söyledi.

“ZULÜM İSRAİL’İN VARLIK SEBEBİDİR”

Kendisi ile yapılan her ateşkesin ve barış görüşmesinin ardından terör devleti İsrail’in yeni bir gerekçe bularak ya da uydurarak zulümlerine yeni bir zulüm eklediğini ifade eden Şenel, “Çünkü zulüm İsrail’in varlık sebebidir. Bu coğrafyada nerede bir bomba patlıyorsa, nerede bir insan terör saldırısında yaşamını yitiriyorsa, nerede bir mezhep kavgası varsa mutlaka ama mutlaka arkasında İsrail vardır. Bu gerçeği göremeyenler sadece ve sadece ülkelerini felakete sürüklemekte olan politikacılardır. Bu ülkede yaşayan 7 yaşındaki çocuklar bile İsrail’in bir terör devleti olduğunun farkına varmış. Cümle âlem biliyor ki Siyonizm tüm insanlığı felakete sürüklüyor. Şimdi asıl soru şu: Bütün bunlara rağmen nasıl oluyor da bu İsrail gemisini yürütüyor? Elbette bu sorunun bir cevabı var. Herkes elini vicdanının üzerine götürecek ve kendisine bu sorunun cevabını verecek.” dedi.

İŞTE TERÖR DEVLETİ İSRAİL’İN İKİ HEDEFİ

İsrail’in iki hedefinden birisinin hedefi bölgedeki bütün Müslüman ülkeleri parçalayarak kolay lokma haline getirmek, ikinci hedefinin de Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’yı yıkmak olduğuna vurgu yapan Şenel, bu ifadelerine şöyle açıklık getirdi: “Şimdi Irak’ta yaşanan, Suriye’de yaşanan, Türkiye’de yaşanan terör olaylarının arkasında İsrail’in olmadığını kim iddia edebilir ki? Irak’ın üçe, Suriye’nin üçe, bu ülkenin ikiye bölünmesi bölgede İsrail’den başka bir ülkenin işine gelmemektedir. İsrail, taşeron terör örgütlerini destekleyerek ve kullanarak ya da bu örgütlere strateji belirleyerek bölgeyi ateş çemberine dönüştürmektedir. Müslüman’ı Müslüman’a kırdırarak kendince Büyük İsrail’e giden yolu temizlemektedir. Terör devleti İsrail’in ikinci hedefi Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksayı yıkmak ve yerine sözde yeniden Süleyman Mabedi’ni inşa etmektir. Hafta içinde Kudüs’te, Mescid-i Aksa’ya çok yakın bir noktada bu konuyla ilgili bir provokasyon amaçlı bir sempozyum yapılmıştır. Bir grup Siyonist Mescid-i Aksa’nın yıkılmasını Ve Süleyman Mabedi’nin inşasını konuşmuştur.  Tamamen kışkırtma amaçlı bu sempozyum İsrail’in yeni bir tuzağıdır. Şimdi İsrail yaşanan karışıklığı bahane ederek hem Filistin halkına karşı yeni bir zulme girişecektir hem de Mescid-i Aksa’nın yıkımına giden yolda yeni adımlar atacaktır.”

“İSRAİL’İN ZULMÜNÜ DÜNYAYA HAYKIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

İsrail zulmünü ve terörünü tüm dünyaya haykırmaya devam edeceklerini, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın ve Kudüs’ün özgürlüğüne kavuşması için tüm güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini, bölgedeki parçalanmışlığın ve bölünmüşlüğün önüne geçmek için her türlü gayreti sürdüreceklerini vurgulayan Şenel, “Bu coğrafyaya barış ve huzur ancak İslam Birliği’nin kurulması ile Mescid-i Aksa’nın ve Kudüs’ün özgürlüğüne kavuşması ile ve İsrail’in işgal ettiği tüm topraklardan kovulması ile geri gelecektir.” tespitinde bulundu.
Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2014, 22:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER