Bir Şiir, Bir Nefes

Gümüşhane’de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde ki Gençlik Merkezi tarafından ‘Vatan Sevgisi’ temalı ‘Bir Şiir, Bir Nefes’ adlı şiir yarışması düzenlendi.

Bir Şiir, Bir Nefes

Gümüşhane’de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde ki Gençlik Merkezi tarafından ‘Vatan Sevgisi’ temalı ‘Bir Şiir, Bir Nefes’ adlı şiir yarışması düzenlendi.

Gümüşhane Kültür Merkezinde düzenlenen şiir yarışmasına 14-17 yaşları arasında bay bayan ve 18-24 yaşları arasındaki bay ve bayan öğrenciler katıldı.

Okunan şiirler ile salonda birçok kişinin duygu seline kapıldığı programa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, Gençlik Merkezi Müdürü Beytullah Cebel, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Dereceye Giren Öğrenciler Gümüşhane’yi Temsil Edecek

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, şiir yarışmasının sadece bir yarışmadan öte duygulara hitap edeceğini vurgulayarak, “Ben inanıyorum ki burada birinciyi, ikinciyi ve üçüncüyü seçmiyoruz. En iyiyi de seçmiyoruz, en mükemmeli seçeceğiz. Yarışma sonrasında dereceye giren arkadaşlarımızın ilimizi bu bölgede ve daha sonra da Türkiye şampiyonasında en iyi şekilde temsil edeceğinize inancımın tam olduğunu söylemek isterim” ifadelerini kullandı.

Aslan, “Spor Bakanlığımız sadece sahalarda, statlarda yani spor aktivitelerinin yanında olduğu kadar bir de ele aldığı önemli bir nokta var. Oda siz değerli gençler. Adına da gençlik hizmetleri diyoruz. Bu sadece yapmış olduğumuz onlarca faaliyetlerden bir tanesi. Gençlik merkezine gelen arkadaşlarımız birçok faaliyetin nasıl yürüdüğünü, nelere hizmet etmek istediğimizi, nasıl bir gençlik hedeflediğimizi net görebilirler” değerlendirmesinde bulundu.

“Gelişen Türkiye’ye Ayak Uydurmalıyız”

Türkiye’nin hızlı bir şekilde geliştiğini ve buna ayak uydurmak zorunda olduklarını kaydeden Aslan, “Muasır medeniyetler seviyesini yakalama adına neler yapılması gerekiyorsa yapacağız. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bizde bu kalkınmaya, bu gelişmeye, hızlı bir şekilde dünyayı yakalamaya nasıl katkı koyabiliriz diye bunun mücadelesini veriyoruz. Bunu yaparken de mutlaka bir hedefimiz var. Ülkesini Dünyada yakışan yere taşıyabilmek için mücadele eden bir gençlik bekliyoruz” diye konuştu.  

Aslan, “Çanakkale'de yapılanlar, kurtuluş mücadelesinde yapılanlar ve her on yılda bir yaşattıkları ihtilallarla birlikte bu ülkeyi başkasına esir etmeye çalışan zihniyetin inşallah sonuna doğru geliyoruz. Artık milletin kendini yönettiği ya da milletin kendinin seçtiği insanlara ihtiyacı olacak bir döneme gençlerle birlikte hızlı adımlarla koşuyoruz” dedi.

“Şiir Anadolu’dur”

Aslan daha sonra şunları kaydetti: “Şiir yürektir aslında, Anadolu’dur, içinden geçenlerin haykırışıdır, ülkedir, sevdadır, bayraktır. Bizim arz ettiğimiz gençlik Yunan'dan, Fransız'dan, İtalya'ndan hayranlıkla baktığımız bir gençlik. Bu gençliği oluşturmak için birçok faaliyete imza atmaya devam edeceğiz.”

Düzenlenen şiir yarışması sonrasında dereceye giren 14-17 yaşlarındaki bay- bayan ve 18-24 yaşlarındaki bay bayan öğrenciler ödülleri Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, Gençlik Merkezi Müdürü Beytullah Cebel ve jüri üyesi Nihal Budak tarafından verildi. Dereceye giren öğrenciler Gümüşhane’ye temsil etmek için Samsun’da düzenlenecek yarışmaya katılacak.

Sinan Uçar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER