Bu beldede kadınlar ticarette de söz sahibi olmaya başladı

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün Beldesi’nde Belediye Başkanı Aynur Zorlu Kaya’nın girişim ve teşvikleriyle kadınlar beldenin ticaretinde de söz sahibi olmaya başladı.

Bu beldede kadınlar ticarette de söz sahibi olmaya başladı

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün Beldesi’nde Belediye Başkanı Aynur Zorlu Kaya’nın girişim ve teşvikleriyle kadınlar beldenin ticaretinde de söz sahibi olmaya başladı.
 
Küçük dokunuşlarla Beldeyi adeta bir turizm cennetine çeviren Kaya’nın çalışmaları takdirle karşılanırken, kadın elinin değdiği beldede kadın başkanın girişimleriyle kadınların açtıkları işyerleri özellikle yöresel ürün satışlarıyla yerli ve yabancı turistler tarafından büyük ilgi görüyor.
 
“BAŞKANIM ÖNERDİ”
 
Kürtün Baraj Gölüne kenarında karayolu üzerinde açtığı işyeri ile dikkat çeken 3 çocuk annesi Yeter Çalışkan’ın müşterilerine sunduğu gözleme, mantı, ayran, Türk kahvesi gibi ürünleri yerli ve yabancı turistler tarafından büyük beğeni kazanıyor.
 
Çalışkan, gazetemize yaptığı açıklamada, geçmiş yıllarda evinin altındaki dükkanda öğretmen ve öğrencilere yönelik hizmet yürüttüğünü, Belediye Başkanı Aynur Zorlu Kaya’nın tavsiyesi üzerine baraj gölü kenarında iş yeri açtığını söyledi.
 
“ÇEŞİTLİ SIKINTILAR YAŞADIM”
 
Belediye Başkanı Kaya’nın destek olduğu tarihten önce çeşitli sıkıntılar yaşadığını anlatan Çalışkan, “Ancak başkanımızın destek olmasından sonra ve bu işyerini açmamla birlikte rahatladım. Müşterilerim arttı. Başkanımızın beldemizde yaptığı güzel çalışmalar sonrası yerli ve yabancı turist sayısında artış olunca da bizlerde de müşterilerimizde artış oldu. Şu anda işimden çok memnunum” diye konuştu.
 
“AİLEMİN YÜKÜ BENİM OMUZUMDA”
 
Eşini 6 yıl önce trafik kazasında kaybettiğini kaydeden Çalışkan, daha sonra şunları söyledi:
“3 çocuğum var. Eşimi kaybettikten sonra çalışıyorum. Ailemin yükü benim omuzlarımda. Ayaklarımın üzerinde durmaya çalışıyorum. 2 yıldır yaz kış demeden bu iş yerini işletiyorum. İşyerim daha önceleri küçüktü ancak belediye başkanımızın büyütünce rahatladık, daha çok müşterim olmaya başladı. Başkanımızın yaptığı şeyler iç açıcı. Burada çay içenler ilk önce belediye başkanını soruyor. Özkürtün, başkanımızla görmediği şeyleri gördü, daha da görecek. İlk döneminde bu kadar başarılı. Sonraki dönemleri düşünemiyoruz bile. Daha güzel şeyler yapacak. Araplar da geliyorlar. Libya’da daha önce kaldığım için çatpat Arapça konuşabiliyorum. Eşimle orada 3 yıl kalmıştık. Yaz aylarında çocuklarım da yardımcı oluyorlar. Çok zor dönemlerden geçtim.”
 
İbrahim Özdemir-Figen Tok

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER