Bulut’a bir ödül daha

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde düzenlenen 1. Ovacık Foto Maratonu’nda Gümüşhaneli Fotoğraf Sanatçısı Uğur Bulut, mansiyon ödülüne layık görüldü. 

Bulut’a bir ödül daha

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde düzenlenen 1. Ovacık Foto Maratonu’nda Gümüşhaneli Fotoğraf Sanatçısı Uğur Bulut, mansiyon ödülüne layık görüldü. 

Yaklaşık 125 fotoğrafçının katılımı ile gerçekleşten etkinlikte toplam 491 fotoğraftan ilk 8 arasına giren Uğur Bulut’un fotoğrafı 1 puanla başarı ödülünü kaybederek mansiyon ödülü kazandı.

Türkiye’nin farklı illerinden ve yurt dışından fotoğrafçıların katıldığı foto maratonu Ovacık Belediyesi Düğün Salonu'nda düzenlenen fotoğraf sunumu ve söyleşi ile başladı.

Etkinliğe belediye başkanının aktif katılımı fotoğraf sanatçılarında büyük memnuniyet oluşturdu. Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, burada yaptığı konuşmada ellerinde Ovacık’a ait bundan 50 ya da 100 yıl öncesine ait bir arşiv olmadığını belirterek, “Dostlarımızın, büyüklerimizin bize anlattıkları güzel şeyler var. Kafamızda toparlamaya ya da resmetmeye çalışıyoruz ama sadece hayal ettiğimiz gibi bir şey. Ama biz artık gerek geçmişe dair yaşananları, gerekse de bugüne dair yaşananların bir hafızasını oluşturmak istiyoruz. Sizin çekeceğiniz fotoğrafları bir kitap haline getirmeyi istiyoruz. Aynı zamanda bir hafıza oluşturup bundan 50-80 yıl sonra çocuklarımız torunlarımız bunu görebilmeli. Ovacık 50 yıl önce nasıldı? En azından bu farkındalığı yaratabilmek için çaba harcıyoruz. Bu bizim için çok değerli. Biz geçmişimizi şimdi göremiyoruz. Sizin sayenizde güzel şeyler yapmak için uğraş veriyoruz. İyi ki geldiniz hepinize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Aldığı mansiyon ödülü ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bulut, “Tunceli'nin Ovacık ilçesinde düzenlenen 1. Ovacık Foto Maratonu 4 gün sürdü. Bu süreçte bana yol arkadaşlığı yapan ve yol gösteren Gümüşhane Üniversitesi akademisyenlerinden Dr. Öğretim Üyesi Emre Ş.Aslan’a teşekkür ederim” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER