Çevik ve Avan için veda yemeği düzenlendi

En son çıkan kararname ile Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcılığından Adıyaman Başsavcılığına tayin edilen Bozan Çevik ile Gümüşhane Adalet Komisyonu Başkanlığından Manisa İli Salihli ilçesi Adalet Komisyonu Başkanlığına tayin edilen Muhammet Hilmi Avan için veda yemeği düzenlendi.

Çevik ve Avan için veda yemeği düzenlendi

En son çıkan kararname ile Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcılığından Adıyaman Başsavcılığına tayin edilen Bozan Çevik ile Gümüşhane Adalet Komisyonu Başkanlığından Manisa İli Salihli ilçesi Adalet Komisyonu Başkanlığına tayin edilen Muhammet Hilmi Avan için veda yemeği düzenlendi.

Gümüşhane Valiliği tarafından Ramada Otel’de düzenlen veda yemeğine Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Danıştay Üyesi Aydemir Tunç, Vali Yardımcısı Ali Arıkan, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, ilçe belediye başkanları, ilçe kaymakamlarının yanı sıra il protokolü katıldı.

Veda yemeğinde konuşan Vali Memiş, Başsavcı Bozan Çevik ve Adalet Komisyonu Başkanı Muhammet Hilmi Avan’a yeni görev yerinde başarılar diledi. Çevik ve Avan ile 2 yıl boyunca keyifle çalıştığını dile getiren Vali Memiş, “Devlet hem yargısına hem de bütün idari organlarına bulaşan FETÖ virüsünü temizlemek için ciddi bir mücadele verdi. Biz o virüsü sayın başsavcımız ve ağır ceza reisimize birlikte Gümüşhane’de çok iyi temizlediğimize inanıyoruz” dedi.

Gümüşhane’nin 15 Temmuz’daki hain darbe girişimine karşı net bir tavır sergilediğini vurgulayan Vali Memiş, “Biz 15 Temmuz’da olayın darbe girişimi olduğunu anladığımız andan itibaren çok net bir duruş sergiledik. Biz bu darbe girişimine çok net ve sert bir tavır gösterdik. Ondan sonrada intikam duyguyla hareket etmedik. Başsavcımızla ve ağır ceza reisimizle hep istişare ettik, en ufak bir şeyin bile üzerine gittik” diye konuştu.

Adaletin önemine dikkati çeken Vali Memiş, şunları kaydetti: “Adalet olan yerlerde huzur oluyor, başarı oluyor, mutluluk oluyor. Bunda herkesin sorumluluğu var. Biz sayın başsavcımız ve ağır ceza reisimizle hep Gümüşhane’nin emrinde olduk. Vatandaşlarımızın emrinde olduk. İyi niyetli olan bütün Gümüşhanelilerin emrindeyiz. Ben Cumhuriyet Başsavcımız Bozan Çevik ile Adalet Komisyonu Başkanı Muhammet Hilmi Avan’a yeni görev yerlerinde üstün başarılar diliyorum. Yeni gelecek olan arkadaşlarımıza da başarılar diliyoruz.”

Belediye Başkanı Ercan Çimen ise Başsavcı Bozan Çevik ile Adalet Komisyonu Başkanı Muhammet Hilmi Avan’a kentte yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Gümüşhane’nin Türkiye’nin en huzurlu kentlerinden birisi olduğuna vurgu yapan Başkan Çimen, “Gümüşhane Türkiye’nin en güvenilir, en az suç işlenen şehri. Bunun için bizler gecemizi gündüzümüze katıp çalışıyoruz.  Başsavcımız ve Ağır ceza reisimiz şehrimizde adaletle hükmettiler. Ben şehrim adına sizlere teşekkür ediyorum.” İfadelerini kulladı.

Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik ise Gümüşhane’de 3,5 yıl boyunca görevini doğru ve tarafsız yapabilmek için herkesten yardım gördüğünü söyledi. 

Meslek hayatı boyunca tek bir hedefinin adalet tesis etmek olduğunu vurgulayan Çevik, “Hiç kimseye siyasi görüşünü, inancını, ırkını, mezhebini göz önünde bulundurarak yaklaşmadım, bundan sonrada yaklaşmayı düşünmüyorum. Sadece adaleti tesis etmek için çalıştık, çabaladık.  Hep insanların içinde oldum. Hiçbir zaman koruma istemedim, Gümüşhanelilerin beni koruyacağına inandım. Gümüşhanelilerde bizi her zaman baş üstünde tuttular” ifadelerini kullandı.

Adalet Komisyonu Başkanı Muhammet Hilmi Avan da Gümüşhane Adalet Komisyonu başkanlığını 2 yıl boyunca onur ve gururla yürüttüğünü söyledi. Gümüşhane’de görev yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Avan, “Gümüşhane’de görev yaptığım sürede geride hoş bir seda bırakmaya gayret ettim. Kentten ayrılacak olmanın üzüntüsü içerisindeyim. Ben Gümüşhane’de güzel dostlar biriktirdiğimi düşünüyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen ve protokol üyeleri tarafından Çevik ve Avan’a hediye takdim edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER