CHP'den 19 Mayıs Eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Rıdvan Eryılmaz, Gümüşhane’de yapılan 19 Mayıs töreninde kanuna aykırılıklar olduğunu öne sürerek, bir dizi eleştiride bulundu.

CHP'den 19 Mayıs Eleştirisi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Rıdvan Eryılmaz, Gümüşhane’de yapılan 19 Mayıs töreninde kanuna aykırılıklar olduğunu öne sürerek, bir dizi eleştiride bulundu.

Eryılmaz, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde kutlama töreni ile ilgili olarak gerek törene katılım gerekse tören alanının durumunun kendilerini üzdüğünü belirterek, “Konu ile ilgili yönetmeliğin 1nci maddesinde “ Bayramların anlam ve önemine uygun olarak coşku ile kutlanmasını sağlamak ve böylece Büyük Atatürk'e ve ilkelerine bağlılığı geliştirmek ve Ulusal birliği pekiştirmek” ve 4ncü maddesinde ise “Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı törenleri, Millî Eğitim Bakanlığının” koordinesi vasıtasıyşla yapılır denilmektedir. Ayrıca yönetmelikte ise bu törenler 2429 sayılı Ulusal Bayramlar ve Hafta Tatillerini düzenleyen kanun kapsamında yapılır denilmektedir. Bahse konu kanunda Kutlama komiteleri teşekkül ettirilmiş olup “İl, ilçe ve bucaklarda bütün törenler (Zafer Bayramı hariç) mahallî mülkiye amirinin veya görevlendirileceği kişinin başkanlığında, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Jandarma, Emniyet, Millî Eğitim ve Kültür Bakanlığı temsilcilerinden; Bucak Müdürü olmayan Bucaklarda, Kasaba ve Köylerde en yüksek dereceli okul müdürleri arasından en kıdemlisinin koordinatörlüğünde varsa Belediye Başkanı, Köy Muhtarı ve bir Öğretmenden oluşur” denilmesine rağmen gözümüz, ilimizin Belediye Başkanını, Emniyet Müdürünü, Jandarma Komutanını aramıştır. Hadi Vali Bey kendisini temsilen bir yetkiliyi görevlendirmiştir. Ancak yukarıda saydığımız kurum amirlerinin kendileri katılması gerekirken katılmama nedenleri nelerdir. Onu da bilmek bizim hakkımızdı. Şunu da çok iyi biliyoruz, hiçbir yönetmelik ve genelge kanunun özerinde olamaz. Acımız büyük olduğundan faaliyetler iptal edildi, ancak günün önemini vurgulayan konuşmalar yapılamaz mıydı?” dedi.

Tören alanının durumunun ise daha acıklı bir tabloyu karşılarına çıkardığını, inşaat atıkları ve tören alanının temiz olmayışını eleştiren Eryılmaz, “Bu umursamazlığı birileri açıklamak zorundadır. Bildiğimiz kadarıyla Valilik binası ve etrafının temizliğinden bazı kurumlar sorumludur. Bu alanın temizliğinden hangi kurum sorumludur? Tören alanı neden temizlenmemiştir? Maalesef tören o düzensizliğin içerisinde yapılmış ve sona ermiştir.” diye konuştu.

Eryılmaz, “Son 12 yıllık zaman sürecinde Cumhuriyetimizin tüm değerleri, yok edilmeye çalışılmış ve aynı uygulama iktidar edenler tarafından zorla devlete baskı yapılarak sürdürülmektedir. Özellikle Ulusal bayramlarımızda takınılan tavır bunun açık bir göstergesidir. CHP olarak diyoruz ki, boşuna çabalamayın Atatürk devrimleri ve Türkiye Cumhuriyeti gelenekleri yıkılamayacak kadar sağlamdır ve T.C. ilelebet yaşayacaktır.” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2014, 21:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER