CHP’den Belediye eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Bedri Ağaç, şehir merkezindeki Atatürk Caddesinin son derece ilkel, estetikten yoksun, mezbelelik ve çarpık bir durumda bulunduğunu belirterek, bu duruma merhum Belediye Başkanı Sebahattin Aytaç’tan sonra gelen Belediye Başkanlarının sebep olduğunu söyledi.

CHP’den Belediye eleştirisi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Bedri Ağaç, şehir merkezindeki Atatürk Caddesinin son derece ilkel, estetikten yoksun, mezbelelik ve çarpık bir durumda bulunduğunu belirterek, bu duruma merhum Belediye Başkanı Sebahattin Aytaç’tan sonra gelen Belediye Başkanlarının sebep olduğunu söyledi.

Belediye yönelik hizmetlere dair ağır eleştirilerin yer aldığı bir basın açıklaması yapan Ağaç, “Cadde üzerindeki kaldırımlar, dükkanların çıkardığı malzemeler ve özellikle de kahve ve çay ocaklarının dışarıya taşmaları nedeni ile nerdeyse yürünemez halde işgal edilmiş durumdadır. Şehrin heryerinde tam bir düzensizlik, tam bir çarpık yapılaşma ve estetik duygusunun zerresinin bile olmadığı çirkinlik abideleri mevcuttur” dedi.

Eski Belediye Blokları, onun arkasındaki ve karşısındaki bina ve yapıların son derece çirkin bir görünüm oluşturduğunu, sıvasız, boyasız, her bir dairede ayrı cam çerçeve sistemi, duvarlardan sarkan pis su boruları, camlardan, balkonlardan taşan çirkin soğutma sistemleri, çanak antenlerle birlikte bölgenin “tam bir mezbelelik” olduğunu savunan Ağaç, “Güvercin pislikleri, bütün yapıyı saran hamam böceği ve haşereler ile son derece çirkin, pis ve insan sağlığını tehdit edecek tarzda anti hijyenik bir durumdadır. Çoğu köylerimizdeki görünüm bile buralardan daha iyi durumdadır” diye konuştu.

Bu caddeyi oluşturan merhum Belediye Başkanı Sebahattin Aytaç’tan sonra gelen bütün Belediye Başkanlarının bu işten sorumlu olduklarını dile getiren Ağaç, “Ülkeyi 65 yıldır yöneten sağ iktidarlar, nasıl ki içinde boğuştuğumuz büyük yapısal sorunların müsebbibi ise, Gümüşhane'yi 36 senedir yöneten Sağ Belediyeler de bu şehrin, adeta büyük bir köy halinde kalmasının baş müsebbipleridir. Bu şehirde turizm böyle mi canlanacak? Hali hazırda Belediye Başkanı olan Sayın Çimen, iki yılı geçen hizmet süresine rağmen, hiçbir ciddi işe ve projeye imza atamamıştır. Bildikleri tek şey; çarpık kentleşme pahasına, imar rantı yaratacak ve açık yandaşlık ve adam kayırmacılık suretiyle haksız rekabete yol açan uygulamalara imza atarak birilerine kıyaklar çekmek. Bu şehirde sosyal hayatın canlanması, halkın medeni bir şekilde sosyal hayatın içine girmesine imkan verecek hiçbir dişe dokunur proje yapılmadı ve yapılmıyor. Bütün faaliyetlerin tek unsuru birilerine rant sağlamak. Öyleki, Belediye başkanının birinci ve ikinci derece yakınları veya adamları veya İmar Komisyonunda ve Belediyede görev yapanların adeta asıl işi inşaatçılık olmuş durumda. Gelmiş geçmiş bütün sağ Belediye Başkanları, bu şehri hep birlikte mahvettiniz. Rahmetli Aytaç'ın sizden yaklaşık 40 yıl önceki vizyonu ve kente modern bakışına bile sahip değilsiniz. İş ve İcraat üretmediniz, üretmiyorsunuz, halkın ve Esnafın sorunları aynen devam ediyor. Uzatmaya gerek yok örnek; Gümüşhane Halkı, halen dere yataklarındaki kuyulardan elde edilen sağlıksız suyu içmeye devam ediyor. Becerip de bu şehre temiz kaynak içme suyu bile getiremediniz. Güya iktidar partisinden belediye Başkanı seçilirse, şehre kaynak yağacaktı; hani nerde bu kaynaklar? Belediyecilik; beceri, vizyon ve dürüstçe çalışma işidir. Örnek almak istiyorsanız, Eskişehir'deki CHP'li Belediyenin icraatlarını bir inceleyin. Gümüşhanenin Rahmetli Aytaç'tan beri geçen 36 yılı kayıp yıllar oldu, bu gidişle açıkça görülüyor ki; 2019'a kadar geçecek süre de maalesef buna eklenecek. İnşallah halkımızın gerçekleri görerek göstereceği teveccüh ile; 2019'da Gümüşhaneli Hemşerilerimizi Sosyal Demokrat Belediyecilikle tanıştıracağız ve vizyon sahibi, dürüst, verimli, modern kent anlayışı ile hizmetin nasıl yapıldığını bu halk görüp anlayacak” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2016, 00:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER