CHP'den Meşaleli 29 Ekim Yürüyüşü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane il teşkilatı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin ilanının 91.yıldönümü nedeniyle meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane il teşkilatı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin ilanının 91.yıldönümü nedeniyle meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi.

CHP İl Başkanı Atilla Sait Özdamar, parti yöneticileri ve partililerden oluşan yaklaşık 100 kişilik grup Zafer Meydanından başladıkları yürüyüşü, marşlar ve sloganlar eşliğinde Hasanbey Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi ve Atatürk Caddesini izleyerek yeniden başladıkları nokta olan Zafer Meydanında tamamladı.

Yürüyüş boyunca katılımcılar 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Genciz, güçlüyüz, Atatürkçüyüz', 'Faşizme karşı omuz omuza', 'Bu daha başlangıç, mücadeleye devam', 'Gümüşhane uyuma, Cumhuriyete sahip çık', 'Halkız, haklıyız, kazanacağız', 'Direne, direne kazanacağız', 'Yaşasın halkların kardeşliği', Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları atıp 10. Yıl Marşı başta olmak üzere çeşitli marşlar seslendirdi.

Programın bitiminde Zafer Meydanında partililere seslenen Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Korkmaz, Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk ve devrim şehitleri uğruna bir dakikalık saygı duruşunda bulunmaya davet etti.

Ardından yaptığı konuşmada Gümüşhane halkı ve gençliğinin Cumhuriyete bağlılık göstergesini düzenledikleri bu etkinlikle alanlara taşıdıklarını ifade eden Korkmaz, 19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsuna çıkarak milli mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde ‘Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun idare Cumhuriyet idaresi’ diyerek ilan ettiği Cumhuriyetin Türk milletine bıraktığı en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin laik ve demokratik anlayıştan taviz vermeden Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda hızla ilerlediğini dile getiren Korkmaz, “Buna hiçbir güç engel olamayacaktır. Cumhuriyetin 91.yılında bağlı olduğumuz temel ilke ve inkılaplara sahip çıkacağımıza söz veriyor, aklında veya kalbinde halen saltanat ve hilafet arzusu yaşayan insanlara olağanca gücümüzle sesleniyoruz: Biz Mustafa Kemalleriz ve bu topraklarda Mustafa Kemaller asla tükenmez” dedi.
Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2014, 21:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER