Çiftçilere 50 bin fide dağıtımı yapıldı

Gümüşhane’de üreticilere 1 milyon lira gelir sağlayacağı değerlendirilen 50 bin adet aşılı biber, salatalık ve domates fidesi dağıtıldı.

Çiftçilere 50 bin fide dağıtımı yapıldı

Gümüşhane’de üreticilere 1 milyon lira gelir sağlayacağı değerlendirilen 50 bin adet aşılı biber, salatalık ve domates fidesi dağıtıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve İl Özel İdaresi tarafından finanse edilen “Sebze Üretiminin Geliştirilmesi” projesi kapsamında yüzde 70 hibeli 28 bin adet domates fidesi, 10 bin adet salatalık ve 12 bin adet biber fidesi alımı yapılarak İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından başvurusu alınan çiftçilere dağıtıldı.

Çoruh havzasında yer alan Merkez, Torul ve Kürtün ilçeleri ile Yukarı Fırat Havzalarında yer alan Köse, Kelkit ve Şiran ilçeleri için ayrı ayrı projeler hazırladıklarını belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, “Bu yıl yaklaşık 102 ton yem bitkisi tohumu dağıttık. Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerimizde daha çok yem bitkisi tohumu desteklemesi yaptık. Gümüşhane Merkez, Torul ve Kürtün ilçelerimize ise seracılık, çilek yetiştiriciliği ve ceviz yetiştiriciliğini ön planda tuttuk” dedi.

Geçtiğimiz yıllarda İl Özel İdaresi destekli yüzde 70 hibeli 60 adet sera kurduklarını hatırlatan Birşen, “İlimizde seracılık son dönemlerde gelişme göstermiştir. 250 metrekare sera 200 dönümlük bir kuru tarım alanına eşdeğer bir gelir getiriyor. Dolayısıyla seracılık bölgemizin iklim ve toprak yapısına uygundur.  Bizim hedefimiz üretim sezonunu tam yıla yayabilmek ve örtü altı yetiştiriciliğini yaygınlaştırabilmektir” diye konuştu.

Dağıtımı yapılan bu fidelerin toprakla buluştuktan sonra Gümüşhane çiftçilerine 1 Milyon liralık bir gelir sağlayacağını kaydeden Birşen, “Bu destekleri bize sağlayan başta Sayın Valimiz Okay Memiş’e, Milletvekillerimiz Sayın Cihan Pektaş ve Sayın Hacı Osman Akgül'e, Gümüşhane tarımına vermiş oldukları desteklerden dolayı çiftçilerimiz adına şükranlarımızı arz ediyorum. Toprakla buluşacak bu fidelerin ilimizin tarımsal hasılasına hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Program, fide dağıtılmasıyla son buldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER