Çocuk Hakları Komitesi Vali Yavuz’u Ziyaret Etti

Gümüşhane Çocuk Hakları Komitesi, 20 Kasım Dünya Çocuk hakları günü nedeniyle Vali Yücel Yavuz’u makamında ziyaret etti.

Çocuk Hakları Komitesi Vali Yavuz’u Ziyaret Etti
Gümüşhane Çocuk Hakları Komitesi, 20 Kasım Dünya Çocuk hakları günü nedeniyle Vali Yücel Yavuz’u makamında ziyaret etti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Lütfü Düz, Çocuk Hakları İl Komite Başkanı Anadolu Lisesi öğrencisi Ali Kara ve komite üyelerinin katıldığı ziyarette Vali Yavuz, Komite Başkanı ve üyeleriyle sohbet ederek, faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Gümüşhane’de yaşayan çocukların avantajlarının ve sıkıntılarının konuşulduğu ziyarette Vali Yavuz, Çocuk Komitesi gibi bir hakkın verilmesinin ve bu hakkın kullanılmasının büyük bir avantaj olduğunu ve bunun iyi kullanılması gerektiğini ifade ederek, çocuklardan aktif olmalarını ve faaliyet alanlarını genişletmelerini istedi. 

“SİSTEM ÇALIŞSIN Kİ, ÇOCUKLARIMIZIN SESİNE KULAK VERELİM”

Vali Yücel Yavuz konuşmasında şunları söyledi: “Devlet bütün kurumlarıyla alınan kararları uygulama gayreti içerisindedir. Gümüşhane’de, Iğdır’da, Ağrı’da, Van’da, İzmir’de Hakkari’de, Adana’da her yerde bu sistem var. Bu sistem çalışsın ki, çocuklarımızın sesine kulak verelim, onlara her zaman sahip olduğumuzu biz hissettirelim ve varsa problemleri bunu öğrenelim ve çözelim mantığıyla kurulmuş bir mekanizmadır. Eğer bu randımanlı çalışmıyorsa, netice alınamıyorsa, kabahat kimde? Taraflarda. Bu işle ilgili devlet idaresinde görevli kişilerde, bu işte görevlendirilen devlette değil ama milletin içerisindeki sizler, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, anne-babalarımız. Bu ilgi ve alaka eğer sağlanabilirse, amaca ulaşılır. Bu konuda en ufak bir endişeniz olmasın. Devletimiz her şeyi düşünüyor. Bu konudaki görevliler bu konuyla ilgili talimatları biliyorlar, ama eğer sistem iyi çalışmıyorsa bundaki kabahat kimde? Sende, müdürde, bende.

“ÇOCUKLARLA, GENÇLERLE BU TÜR BULUŞMALARIN OLMASI LAZIM”

Çocuklarımızla bu buluşmaların olması lazım. Mesela yazarlarla gençleri buluştursak veya sizin çok tanıdığınız, sevdiğiniz popüler bir sanatçı veya sporcu gelse.  Niye olmasın? İşte bu tür olaylar, bu tür fikirler konuşulmalı, teklif edilmeli ve hayata geçirilmeli. Sizlerin dediği gibi anket çalışması yapalım. Bu ilde neye ihtiyaç var? Bu konuda siz öğrenci temsilcileri olarak kendi aranızda bu tür faaliyetler yapın. Başkasının sormasını beklemeyin. Mesela şuan kapalı yüzme havuzu yapılıyor.  Gençlik Spor İl Müdürlüğü veya Bakanlığı tarafından bu ilde yüzme havuzu olmadığı için planlandı ve yapılıyor. Şehir stadyumumuz var mı var. Spor salonumuz var mı var. Başka ne olabilir bu ilde? Onunla ilgili siz komite olarak çalışma yapın. Kendi aranızda bir anket çalışması yapın. Öğrencilere ulaşın ve ne istiyorsunuz bu ilde? Diye beş tane konu başlığı seçsinler.  Bunu derleyin toparlayın bir rapora dönüştürün, ondan sona bana getirin ilgilenelim.

Sizin dediğiniz, Trabzon’a gitmek zorunda olduğumuz eksikler burada tamamlansın hususu, hepimizin konusudur. Zaman içerisinde olacak. Yollarımız ve çevre tünellerimizle ve diğer yapılan işler hep buna göre ilerideki avantajlarımız. Burada nüfus hareketliliği başlayacak, turizm konusunda bir şeyler yapmaya çalışıyoruz, farklı insanlar gelecek, ekonomi de ona göre canlanınca kendiliğinden bu alışveriş merkezleridir, sinemadır, tiyatrodur, niye olmasın.  Okullarda tiyatro grupları olsa, ama bu biraz da siz çocuklarımızın ilgisi gerekiyor.

“BAŞARININ BİRİNCİ SIRRI BİRLİK BERABERLİKTİR. İKİNCİSİ İSE O HEDEFLERE ULAŞMAK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMAKTIR”

Çocuklarımızın, siz gençlerimizin sosyal ve kültürel etkinliklere ilgi göstermesi lazım. Gençlerimiz ve çocuklarımız eğitimde de yaşamlarında da başarılı olmak için hedeflerini yüksek tutmalı ve bu hedefe ulaşmak için çok çalışmalarıdır. Sporun belli branşlarında iyiyiz.  Atletizm başta olmak üzere ama diğer sosyal kültürel faaliyetlerde de iyi olduğumuz anlaşılıyor. Hanede Dans Grubu mesela, halk oyunları ekiplerinin çalışmaları gençlerin ilgi göstereceği etkinliklerden. Belediyemizde halkoyunları ekipleri kuruyor, Gençlik Merkezi’mizde var, okullarımız da var. Bunlar hiç böyle yabana atılacak şeyler değil. Gayet de iyiyiz aslına bakarsanız,   kötü değiliz. Ama daha iyi olmamız lazım. O zaman iki madde halinde özetlersek, bir ilçelerde de bu organizasyon tam tekmil yapılacak; iki, il genelinde ve merkez özellikte olmak üzere ihtiyaçları siz tespit edin. Çocuklarımız ve gençliğe adım atmış olan sizler, ne hissediyorsunuz, eksik olarak ne var kafanızda. Bunları beş madde olarak yazın. Bu size bir görev. Bir ay müddetiniz var. Başarının birinci sırrı birlik beraberliktir. İkincisi de o hedeflere ulaşmak için var gücümüzle çalışmaktır”
Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2014, 21:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER