Çocukların gözüyle Gümüşhane masaya yatırıldı

Gümüşhane Çocuk Hakları Komitesi, Sosyal Hizmetler Merkezi’nde toplantı gerçekleştirdi.

Çocukların gözüyle Gümüşhane masaya yatırıldı
Gümüşhane Çocuk Hakları Komitesi, Sosyal Hizmetler Merkezi’nde toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıya, Vali Yücel Yavuz, Vali Yardımcısı İsmail Özkan, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Lütfi Düz, İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Şahinkaya ile il merkezi ve ilçelerdeki okulların öğrenci temsilcileri katıldı.

İl Çocuk Hakları Komitesi Başkanı Ayetullah Sevindik’in “Çocuk Hakları Sözleşmesi” konulu konuşmasıyla başlayan toplantıda, komite üyesi Ali Kara’nın “Çocuk Gözü ile Gümüşhane” konulu konuşmasının ardından komite üyesi Aleyna Nur Ilgaz da “Bir Dünya Düşlüyorum” adlı kompozisyonunu sundu.

Daha sonra söz alan okul temsilcileri, Gümüşhane il ve ilçelerindeki kendi gözlemleriyle tespit ettikleri aksaklıkları dile getirdi. Okullarındaki eksikliklere de değinen çocuklar, özellikle şehirdeki sosyal ve kültürel etkinliklerin yetersizliği ile spor alanı, oyun alanı  ve parkların eksikliğini vurguladılar.

Toplantıda konuşan Vali Yüvel Yavuz, çocukların cesaretle ve özgüvenle sorunları dile getirmesinden ve kendilerini ifade etmesinden duyduğu memnuniyeti belirterek çocuklara hitaben “Bahsettiğiniz eksiklikler elbette giderilecektir, fakat burada daha da önemli olan sizin şu ortamda bulunmanız ve bu sorunları özgüvenle dile getirip kendinizi ifade edebilmeniz. Konuyu ve var olan sorunu dile getirebiliyorsunuz, bunu savunabiliyorsunuz ve takip edebiliyorsunuz. Aslında bu, bizim sizlerde görmeyi istediğimiz en önemli meziyet ve bu da problemlerin dile getirilmesi ortamını oluşturmakta büyük mesafe aldığımızı gösteriyor. ” şeklinde konuştu.

Herkesin spor yapabileceği düzgün salonlar ve mekanların kesinlikle yapılması gerektiğini ifade eden Vali Yavuz, “İmkanlar sağlandığı zaman da o imkanları iyi kullanıp, zamanımızı iyi ve verimli bir şekilde değerlendirmeliyiz.” dedi.

Vali Yavuz, “Çocuk hakları kurulları, çocuk kulüpleri, okul temsilcilikleri, il temsilcilikleri gibi oluşumları,  biz devlet olarak, sizlerin özgüveninizi geliştirici ortamları sağlamak için oluşturuyor ve destekliyoruz. Bu anlamda  sizler de çocuk hakları kurulları olarak,  çalışmalarınıza düzenli ve ciddi bir şekilde  devam etmelisiniz.” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2014, 19:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER