ÇORUH EDAŞ yatırım çalışmalarına devam ediyor

Çoruh EDAŞ, Gümüşhane geneli elektrik şebekesinin daha sağlıklı ve modern bir yapıya kavuşması için yatırım çalışmalarını yoğun bir tempo ile sürdürüyor. 

ÇORUH EDAŞ yatırım çalışmalarına devam ediyor

Çoruh EDAŞ, Gümüşhane geneli elektrik şebekesinin daha sağlıklı ve modern bir yapıya kavuşması için yatırım çalışmalarını yoğun bir tempo ile sürdürüyor. 

Bu kapsamda Özcan Mahallesi Kalederesi Mevkii ile Gümüşhane Yenişehir Stadyumu arasında bulunan yol güzergâhındaki ekonomik ömrünü doldurmuş ve görsel açıdan görüntü kirliliğine sebebiyet veren havai elektrik tesisleri yer altına alınırken, Kalederesi Mevkiindeki mevcut direk tipi trafo postası kaldırılarak yerine modüler hücrelerle donatılmış beton köşk tesis edildi.

Çalışmalar kapsamında Oltanbey Mahallesinde çevreyoluna bağlantı olarak kullanılacak olan ve aynı zamanda İmam Hatip Lisesi ve bölgedeki toplu yaşam alanına ulaşım sağlanan yol güzergâhı daha modern aydınlatma direk ve armatürleri kullanılarak aydılantıldı.

Yine çalışmalar kapsamında İnönü Mahallesi Milli Eğitim Lojmanları ile okullar bölgesindeki yol güzergâhında görsel açıdan olumsuz görüntü oluşumuna sebebiyet veren ve ekonomik ömrünü tamamlayan yaklaşık 1 kilometrelik havai elektrik tesisleri yer altına alınarak bölgenin çehresi değiştirildi, mevcut eski tip trafo binası yıkılarak yerine daha modern ve modüler hücrelerle donatılmış beton köşk tesis edildi.

Yapılan yatırımlarla birlikte ilgili bölge sakinlerinin uzun vadeli kapasite artışlarına yönelik enerji ihtiyaçları sorun yaşanmadan karşılanabileceği kaydedilirken, arıza sayıları ile can ve mal kayıplarının asgari seviyeye düşürülebileceği, görsel açıdan daha düzgün yaşam alanları oluşmasına imkân sağlanabileceği ve aydınlatma zafiyetlerinin önüne geçilebileceği kaydedildi.

Kurumdan yapılan açıklamada günümüz teknolojisine uygun, daha kaliteli ve kesintisiz hizmet sunabilmek adına elektrik dağıtım şebekelerinin yenilenme yatırımlarına hız kesmeden devam edileceği bildirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER