Dağcılardan Zigana anması

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Zigana dağında 6 yıl önce meydana gelen çığda hayatını kaybeden 10 dağcı için yürüyüş düzenlendi ve Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

Dağcılardan Zigana anması
Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Zigana dağında 6 yıl önce meydana gelen çığda hayatını kaybeden 10 dağcı için yürüyüş düzenlendi ve Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü önünde başlayan yürüyüş, Fuadiye Caddesi ve Zafer Meydanı'nı takip eden güzergahta Hükümet Meydanına kadar sürdü.

Yürüyüşe, Dağcılık Federasyonu Eğitim Kampı Müdürü Korkut Güven, Dağcılık Federasyonu Gümüşhane Temsilcisi Yılmaz Şahin, Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) Başkanı Mustafa Akbulut ve sporcular katıldı.

Yürüyüşün ardından Kamp Müdürü Korkut Güven iki sporcu ile birlikte Atatürk anıtına çelenk sunduktan sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Güven, burada yaptığı kısa konuşmada, Zigana Dağı'nda ölen 10 dağcıyı asla unutmayacaklarını ve onları daima saygıyla anacaklarını söyledi.

25 Ocak 2009 tarihinde meydana gelen olayda meydana gelen çığda 10 kişi hayatını kaybetmişti.

Program kapsamında 25 Ocak günü Zigana Dağında Gümüşhane Valiliği tarafından yaptırılan anıtta saat 10.30’da anma programı düzenleyecek.

Öte yandan Türkiye Dağcılık Federasyonu, Zigana Dağı'nda yaşanan çığ olayında ölen 10 dağcı için zirveye kamp kurdu.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, Zigana'ya kurulan kampın, Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun kış temel eğitim faaliyetleri içerisinde yer aldığını belirterek, kampa yaz eğitim faaliyetlerini başarıyla bitiren sporcuların katıldığını söyledi.

Dağların güzel ve çekici olduğu kadar da riskli ve tehlikeli olduğunu da vurgulayan Karaca, "Federasyon olarak onun için bu bilgileri vermeye çalışıyoruz. Zigana'daki bu faaliyetimizin diğer bir anlamı ise 6 yıl önce çığ altında kalarak yaşamını yitiren 10 dağcımızın anısını canlı tutmaktır. Hayatını kaybeden bu arkadaşlarımızın ölüm yıl dönümlerinde Zigana Dağı'nda kamp kuruyoruz. Hem onların anısını canlı tutuyoruz hem de kış temel eğitim kampımızı yapıyoruz" diye konuştu.

Kamp Müdürü Korkut Güven de 44 farklı ilin 98 kulübünden 153 sporcunun kış temel eğitimi almaya hak kazandığını dile getirerek, kampta kendisi dışında 10 dağcılık antrenörünün daha görev yaptığını söyledi.
Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2015, 23:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER