Danışman Öğretmenlere Seminer

Gümüşhane’de aday öğretmen yetiştirme süreci ve danışman öğretmen semineri yapıldı.

Danışman Öğretmenlere Seminer
Gümüşhane’de aday öğretmen yetiştirme süreci ve danışman öğretmen semineri yapıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Gümüşhane Rehberlik Araştırma Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminer programına 2015-2016 eğitim öğretim yılı bahar döneminde 6 ay sürecek olan stajyerlik dönemini geçirmek üzere Gümüşhane’yi tercih eden stajyer öğretmenlere danışmanlık yapacak olan 10 yıllık tecrübeye sahip öğretmenler katıldı.

YENİ EĞİTİM FELSEFESİ

Seminere katılan Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yusuf Akbaş, çocukluğunun Gümüşhane’de geçtiğini bildirerek, “Herhangi bir ihtiyacınız olduğunda bir hemşeriniz ya da burada yetişmiş bir kardeşiniz olarak elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırız. Öğretmen Yetiştirme Programına Bakanlık çok önem veriyor. Bu konunun sıradan bir iş gibi algılanmamasını istiyor. Milli Eğitim Bakanlığının yeni eğitim felsefesi, kendi medeniyet değerlerinin farkında olan bunları ihya ve inşa ederek modern dünyaya sunabilecek birikim ve vizyona sahip olan ahlaki değerlerine bağlı özgür ve özgün nesiller yetiştirmek. Yine kendi medeniyet ve kültürümüzün kodlarından hareketle bütün dünyayı okuyup hiç çekinmeden dünya üzerinde olanları değerlendirebilen özgüvene sahip bir gençlik yetiştirme felsefesiyle beraber hareket edilecek” dedi.

“EN BÜYÜK PAYDAŞI TEKNOLOJİ”

Yeni gençliğin eğitimde en büyük paydaşın teknoloji olduğunu dile getiren Akbaş, “Teknolojiye uyumlu bir şekilde yeni nesil yetiştirmezsek ya da bunu dikkate almazsak bu konuda geç kalırsak bu durum gençliğimiz için iyi olmaz. Çünkü zaten onlar şu anda bunu yapıyorlar ama olumsuz anlamda yapıyorlar. Gençliğimiz dünyayla iletişim haline, internete giriyor ve dünyayı bunun üzerinden algılıyor. Biz yeni neslimizi buna göre yetiştirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

“DEĞERLERİN HEPSİNE SAYGI DUYULMALI”

Öğretmenlerin stajyer öğretmenlere tecrübe ve birikimlerini paylaşarak örnek olması gerektiğini dile getiren Akbaş, “ Her çocuğun her ailenin kendine ait bir geçmişi bir ideolojisi olabilir. Biz bu değerlerin hepsine saygı duymamız gerekiyor. Bu değerlerle birlikte kabul etmemiz gerekiyor. Öğretmenlerimizin çocukların bireysel geçmişlerine saygı duymaları bu duruma göre onlara davranmaları gerekiyor. Yeni gelecek olan öğretmen arkadaşlarımıza öğretilecek olan şeylerden bir tanesi her bir insanın birey olduğu, hayatının olduğu ve buna göre değer vermesi gerektiğidir” ifadelerini kullandı.

İDEOLOJİLER BASKI UNSURU OLMAMALI

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın stajyer öğretmenlere ideolojiler, sendikalar ve bireysel görüşler üzerinden baskı yapılmaması şeklinde görüş bildirdiğini ifade eden Akbaş, “Bu durumun alt üst ilişkisi gibi algılanmaması gerektiğini özellikle vurguladı. Onlar bizim elimizde onlara rehberlik yapmamız gerekiyor. Tecrübelerimizi birikimlerimizi onlarla paylaşmamız gerekiyor. Onlardan ne bekleyeceğiz, neye göre yetiştireceğiz onları. Sınıf içinde nasıl davranmaları gerekiyor, sınıf dışında ve okul dışında nasıl davranmaları gerekiyor. Bunlara yönelik onlara rehberlik yapmamız gerekiyor. Ölçme ve değerlendirme noktasında onlara destek olmamız gerekiyor” dedi.

“EĞİTİM POLİTİKALARI DEĞİŞTİRİLDİ”

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya ise Milli Eğitim Bakanlığı’nın insan kaynağını yetiştirmekte yeni politika ürettiğini belirterek, “Bakanlığımız tarafından bu konu önemsendiği için her ilde bununla ilgili açılış törenleri yapılıyor. Öğretmen arkadaşlarımıza bunun ne kadar önemli olduğu vurgulanıyor. Yeni bir sistem geliştirildi arkadaşlar, sisteme dahil edeceğimiz öğretmenlerimizi iyi şekilde yetiştireceğiz. Bundan da tecrübeli öğretmenlerimizin mesleki bilgi ve tecrübelerine ihtiyaçlarımız var. Bu konular bir öğretmen arkadaşımıza nasıl aktarılacağı konusunda sizlerle üç gün süreyle paylaşılacak” diye konuştu.

Şahinkaya, öğretmenlere milletin en değerli varlıklarının emanet edildiğinin altını çizerek ,“Bizim gölgemizde bizim dikkatimiz, tecrübemiz, çalışmamızla beraber bu nesil bir yere vardırılmak isteniyor. Bu yeni varacağımız hedefler konusunda da eğitim politikaları değiştirildi ve geliştirildi. Okullarımızda da bu politikalarımıza sahip çıkmamız gerekir. Artık değerlerini bilen ve günlük yaşantısına bu felsefeyi yansıtan bir nesil yetiştirmemiz gerekiyor. Bunun için de hepinize yüksek seviyede görev ayrı ayrı düşüyor. Bu konuda Gümüşhane’de bu güne kadar göstermiş olduğunuz emeklerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bu toplantının ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Program, Gazipaşa Ortaokulu Müdürü Ahmet Hamdi Ayas’ın sunumuyla sona erdi.

Program’a Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yusuf Akbaş, Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Cemal Karabulut, İlhan Yıldız, İl Milli Eğitim Maarif Müfettişleri Başkanı Özcan Kol, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.
Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2016, 16:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER