Demir'den Kuşburnu ve Pestil Değerlendirmesi

Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Avukat Akın Demir, Gümüşhane ile anılan Kuşburnu’nun adının Gümüşhane’nin tadının ise başkalarının olduğunu söyledi.

Demir'den Kuşburnu ve Pestil Değerlendirmesi
Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Avukat Akın Demir, Gümüşhane ile anılan Kuşburnu’nun adının Gümüşhane’nin tadının ise başkalarının olduğunu söyledi.

Yaptığı açıklamada kuşburnu ile tanınan Gümüşhane’nin bu ürünü yeterli şekilde sahiplenmediği için endüstriyel ürün haline gelemediğini, şehirde bu alanda ki tek endüstriyel üretim yeri olan Gümüşsuyu Fabrikasının da yanlış yönetim sonucunda kapanmak zorunda kaldığını kaydeden Demir, Gümüşhane açısından marka değerinde ki bu fırsatın Tokat’ta üretim yapan Dimes firmasının değerlendirerek sahiplendiğini söyledi.

“DUT DA KUŞBURNU GİBİ ELİMİZDEN KAYIP GİTMESİN”

Bu durumun Gümüşhane açısından büyük kayıplara neden olduğuna vurgu yapan Demir, “İşte bu neden ile elimizde var olan değerlere sahip çıkmalı ve bunları ekonomiye kazandırmalıyız. Bu değerlerden en önemlilerinden bir olan Kuşburnunun elimizden kayıp gitmesine seyirci kaldığımız gibi Duta da seyirci kalmayalım. Dut ürününden yapılan pestil ve köme ilimiz açısından en önemli endüstriyel ürün haline gelmiştir. Bu endüstri üzerinden yüzlerce kişi istihdam edildiği gibi büyük bir ekonomik girdide sağlanmaktadır. Organize Sanayi Bölgesinde ki fabrikaların nerede ise tamamına yakınının bu sektöre yönelik üretim yapan firmalar olduğunu söylersek işin ehemmiyeti bir kez daha anlaşılmış olur.” dedi.

“İKİSU-MESCİTLİ PESTİL VADİSİNE DÖNÜŞTÜ”

Bu sektörün rüştünü bir kez daha ispat ederek Gümüşhane açısından vizyon olabilecek bir konuma doğru emin adımlarla ilerlediğini, bu sektörün oluşumunda ve büyümesinde amiral konumunda olan Kaya Büyükbayraktar’ın da unutulmasının mümkün olmadığını belirten Demir, “Kaya Büyükbayraktar’a bu noktada takdirlerimizi ifade etmek şehrimiz açısından bir vefa borcudur. Gümüşhane – Trabzon yolu üzerinde açmış olduğu işletme ile de bu sektörün tanıtımına katkı sağladığı gibi aynı zamanda hizmet alanında büyük bir boşluğu doldurmuştur. Bu tesis ile birlikte ilimizi transit geçen nice firmaların konaklama yaptığına ve şehrimizin ekonomisine katkı sağladıklarına şahit oluyoruz. Bilhassa İkisu ile Mescitli arasında açılan Pestil İşletmeleri ile bu yol Pestil Vadisi haline dönüşmüş ve şehrimize ayrı bir canlılık katmıştır. Özel sektörün bu gayret ve çabasına seyirci kalınmamalı. Bu alanda bilhassa Gümüşhane Belediye Başkanlığı önceliğinde nice tesis kurulmalıdır. Eğlence alanları, alışveriş merkezleri, mesire ve piknik alanları, büyük parklar gibi sosyal donatılar ile şehrin canlılığı,  ekonomisi canlandırılabileceği gibi bu alanda faaliyet gösteren işletmelere de sahip çıkılmış olunacaktır.” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2014, 15:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER