Dolmuş Durağından ‘Kart’ Açıklaması

Gümüşhane’de transit yolda yolcu taşımacılığı yapan dolmuşlarla ilgili vatandaşların serzenişlerini dile getirdiğimiz haberimize dolmuş kooperatifinin başkanı Yılmaz Pezük’ten açıklama geldi.

Dolmuş Durağından ‘Kart’ Açıklaması
Gümüşhane’de transit yolda yolcu taşımacılığı yapan dolmuşlarla ilgili vatandaşların serzenişlerini dile getirdiğimiz haberimize dolmuş kooperatifinin başkanı Yılmaz Pezük’ten açıklama geldi.

“VATANDAŞLAR HALA ALIŞAMADI”

Fatih Dolmuş Kooperatifi Başkanı Yılmaz Pezük, yaptığı açıklamada hemen hemen bütün Türkiye’de kullanılan akıllı kart sisteminin yaklaşık bir yıldan beri Gümüşhane’de de kullanıldığını fakat vatandaşların bu sisteme alışmakta zorlandığını söyledi.

“25 AĞUSTOS’TAN İTİBAREN KARTLI SİSTEME GEÇTİK”

Kendi dolmuşlarında 25 Ağustos tarihinden itibaren tam olarak geçilen sistemde vatandaşları mağdur etmemek adına kooperatifçe bir takım önlemler aldıklarını dile getiren Pezük, bu önlemlerin kimi zaman yeterli kimi zamanda yetersiz kaldığını ifade etti.

“TÜM ARAÇLARIMIZDA TEK KULLANIMLIK MİSAFİR KARTLARI MEVCUT”

Bu konuda Gümüşhane halkının kendilerine yeterli desteği vermediğini, dışarıdan gelen vatandaşların ilk sorduğu sorunun ‘araçlarınızda para geçiyor mu?’ sorusu olduğunu kaydeden Pezük, “Biz iki aydır reklamlarımızı halkın görebileceği her alanda yaptık. Bütün bu tanıtımlara rağmen yine de duyarsız davrandı.  Bunlara rağmen tedbir amaçlı tüm araçlarımızda tek kullanımlık misafir kartlar ve şoförün kendi bakiyesinin bulunduğu kartlar mevcut. Diğer taraftan şoförden alınabilecek 5 TL’lik sivil kartlar bulunuyor.” dedi.

“BÜTÜN ARAÇLARIMIZDA SES KAYDI YAPAN GÜVENLİK KAMERALARI VAR”

Vatandaşların hiçbir şekilde mağdur edilmeyeceği bu sistemde araçlarda yolcuyu arabadan indirme, yolcuyu küçük düşürücü hiç bir hareket olmasının da mümkün olmadığını savunan Pezük, araçların ses kayıtlı güvenlik kamerası sistemi ile donatılmış olduğunu belirterek, şikayet sahiplerinin aracın plakası ve olayın olduğu saatle birlikte kendilerine gelmeleri halinde kamera kayıtlarıyla incelemelerde bulunarak gerekenin yapılacağını da sözlerine ekledi.

Pezük, altın kalpli insanların yaşadığı Gümüşhane’de vatandaşların biraz daha kendilerine destek olmalarını da istedi.

İlgili Haber:
Vatandaşın Kart İsyanı
Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2014, 20:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER