DSİ’den Gümüşhane’ye 1 baraj 2 gölet daha

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Gümüşhane’ye yaptığı yatırımlarla mümbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

DSİ’den Gümüşhane’ye 1 baraj 2 gölet daha

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Gümüşhane’ye yaptığı yatırımlarla mümbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

DSİ’nin insanların en hayati ihtiyacı olan içme suyu temini hizmeti ve yine insanların can ve mal emniyetini sağlayan suyun zararlarından koruma görevi, temiz enerjinin kaynağı olan HES yatırımları, gıda güvenliğinin teminatı olan sulu tarıma yapılan yatırımları ile doğrudan insanımıza hizmet etme gibi bir misyonu bulunduğunu ifade eden DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, “Su ve toprak kaynaklarımızdan yararlanıp zararlarından korunmak maksadıyla özveri ile çalışan DSİ ailesi ülkemiz ekonomisi ve sosyal hayatına büyük hizmetler sunmaktadır. Önümüzdeki süreçte de bu hizmetler bütün hızıyla devam edecektir” diye konuştu.

Bu kapsamda Gümüşhane çiftçilerinin yüzünü güldürecek ve ilin ekonomisine büyük katkı sağlayacak 1 baraj ve 2 göletin daha inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, “4.560 dekar arazinin sulu tarıma kavuşmasını sağlayacak Gümüşhane Kelkit Özlüce Barajı, 1.390 dekar arazinin sulu tarıma kavuşmasını sağlayacak Gümüşhane Şiran Arıtaş Göleti ve 2.130 dekar arazinin sulu tarıma kavuşmasını sağlayacak Kelkit Deredolu Göleti inşaatlarında sona gelindi ”açıklamasında bulundu.

Toplam maliyeti 30 milyon TL olan 1 baraj ve 2 göletin gövde dolgularıyla birlikte diğer teknik tüm imalatları tamamlandığını belirten Aydın, “Küçük çaptaki imalatlarının tamamlanması ile birlikte, 1 baraj ve 2 gölette depolanacak su ile bölgede yapılacak sulu tarım sayesinde ülke ekonomisine yıllık toplam 6 milyon TL katkı sağlanmasını hedefliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Toplam maliyeti 30 milyon TL olan 1 baraj ve 2 göletin gövde dolgularıyla birlikte diğer teknik tüm imalatları tamamlandığını belirten Aydın, ‘Küçük çaptaki imalatlarının tamamlanması birlikte, 1 baraj ve 2 gölette depolanacak su ile bölgede yapılacak sulu tarım sayesinde ülke ekonomisine yıllık toplam 6 milyon TL katkı sağlanmasını hedefliyoruz. ’değerlendirmesinde bulundu.

DSİ Genel Müdürü Mevlüt AYDIN, ’son olarak bu projenin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, Gümüşhane’ye bundan sonrada yatırımlarını sürdüreceklerini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2018, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER