Dumlupınar İlkokulundan dönem sonu programı

Gümüşhane Merkez Dumlupınar İlkokulu/Ortaokulu öğrencileri dönem sonu programı düzenledi. Gümüşhane Valisi Okay Memiş ve Belediye Başkanı Ercan Çimen’in de katıldığı programda öğrencilerin gösterileri büyük beğeni topladı.

Dumlupınar İlkokulundan dönem sonu programı

Gümüşhane Merkez Dumlupınar İlkokulu/Ortaokulu öğrencileri dönem sonu programı düzenledi. Gümüşhane Valisi Okay Memiş ve Belediye Başkanı Ercan Çimen’in de katıldığı programda öğrencilerin gösterileri büyük beğeni topladı.

20 Ocak 2016 tarihinde başlayacak olan sömestr tatili öncesinde Dumlupınar İlkokul- Ortaokulu Konferans salonunda düzenlenen dönem sonu programa Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Müdür Yardımcıları Mesut Olgun, İbrahim Taş, Şube Müdürleri Adem Doğan, Hüseyin Erden ve Seyit Tok, Okul Müdürü İsa Aslan, okul- kurum müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Okul resim öğretmeni Özlem Çakır’ın hazırladığı ebru sergisini gezen, ebru çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Memiş, daha sonra kendi elleriyle ebru yaptı. Vali Memiş’in yaptığı ebru büyük beğeni topladı.

Ebru sergisinin gezilmesinin ardından programa geçildi. Okul müdürü İsa Aslan’ın açılış konuşmasıyla başlayan programda 1/A sınıfı öğrencilerinden Enes Polat “Burası Okul Ey Çocuk” adlı şiiri okudu.

Okul öğretmenleri tarafından hazırlanan "Maullim" klibinin izlenmesinin ardından öğrencilerin hazırladığı "Sınav Stresi" adlı oyun izleyicilerden tam not aldı. Okul öğretmenlerinin hazırladığı öğretmen tiplemelerinin anlatıldığı video ise izleyicileri kahkahaya boğdu.

Müzik öğretmeni Oğuzhan Çakır’ın liderliğinde öğrencilerden oluşan koronun şarkıları seslendirmesi ve sahnede görev alana öğrencilerin hatıra fotoğrafı çekilmesiyle program sona erdi.

Programı çok beğendiğini ve duygulandığını ifade eden Vali Okay Memiş, “Çocukluğuma gittim. 1977-1978 yıllarında babam köyde öğretmendi, öğretmen çocuğu olarak çok güzel programlar hazırlandı. Beni adeta o yıllara götürdü çok duygulandım. Tebrik ediyorum hepsini. Çocukların mutlu olduğunu gördüm o çok önemli. Program çok keyifli ve ayrı ayrı güzeldi. Burada bir huzur var onu gördüm ona şahit olduk hep birlikte. Bütün öğretmen arkadaşlarımızın ciddi bir emeği var. Çocuklarda bir mutluluk var. Çocuklar bizim geleceğimiz. Onların mutlu olması mutlu görünmesi bizleri çok mutlu etti. Bütün öğretmen arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz. Öğretmen arkadaşlarımız ne kadar özverili olursa bu çocuklarımızda o kadar ileriye yönelik başaracaklardır. Bu çocuklarımızın arasında hiç ummadığımız mesleklere sahip kişiler çıkacak. Bu çocuklarımızın arasında çok güzel insanlar çıkacak, bu memlekete faydalı, katkı sağlayacak nesiller çıkacak. Bütün öğretmen arkadaşlarımıza söyleyeceğimiz en önemli şey çocuklara eşit davranmalıdır. Kızıyorsanız hepsine birden kızın, Eşitliği çocuklar sınıfta hissetmeli bunu da hissettirecek olan öğretmenlerdir. Kendi inançlarımıza göre kendi dini inançlarımıza ve siyasi düşüncelerinize göre çocuklara yön vermeyiniz. Eşitlikten asla vazgeçmeyeceğiz. Herkese eşit davranacağız. Vali amcanız olarak hepinizi tebrik ediyorum. Sizleri böyle mutlu görünce bende o kadar mutlu oluyorum. Hepinizi tebrik ediyorum” dedi.

“Herşey gelip geçici önemli olan değerli olmaktır”

Programın ardından Öğretmenler Odasında öğretmenlerle bir araya gelen Vali Memiş, öğretmenlere çeşitli tavsiyelerde bulunarak öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çekti. Albert Einstein’in “Başarılı biri olmaya değil değerli biri olmaya çalışın” atıfta bulunan Vali Memiş, “İnsanların değerli olması çok önemli. Herşey gelip geçici önemli olan değerli olmaktır. Çocuklarımıza kızıyorsanız eşit kızın, seviyorsanız eşit sevin. Çocuklarımızı aşağılamayın. Evinizde çocuğunuza yapamadığınızı öğrencilerimize yapmayın.  Çok iyi bir kadro gördüm çok mutlu oldum” diye konuştu.

Vali Memiş daha sonra birinci sınıf öğrencilerini ziyaret ederek okuldan ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2017, 08:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER