Eğitim-Bir-Sen’den genişletilmiş il divan kurulu toplantısı

Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane Şubesi genişletilmiş il divan kurulu toplantısı Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum’un katılımı ile yapıldı.

Eğitim-Bir-Sen’den genişletilmiş il divan kurulu toplantısı

Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane Şubesi genişletilmiş il divan kurulu toplantısı Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum’un katılımı ile yapıldı.

Teras Restoranda Eğitim ve Sosyal İşler Sorumlusu, Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum’un katılımları gerçekleştirilen toplantıya Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mesut Olgun, İbrahim Taş, Şube Müdürü Oltan Balyemez, Memur-Sen İl Başkanı Musa Uncu, Sağlık-Sen Gümüşhane İl Temsilcisi Yunus Yılmaz, sendika şube yönetimi, ilçe temsilcileri ile üyeler katıldı.

Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane İl Başkanı Musa Uncu, yaptığı selamlama konuşmasında “Biz temelde insanlara faydalı olmayı hedefleyen bir teşkilatız. Sendikacılık yaparken, haklının yanında, haksızın karşısında olmaya özen gösteriyoruz. Toplumun ortak değerleriyle barışık bir sendikacılık yapıyoruz. Türkiye’de memur sendikacılığı ancak Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen’in sahaya inmesiyle gerçek değerini bulmaya başladı. Sendikacılığımızda başımızı öne eğdirecek bir tane leke bile bulunmaz. Biz, 28 Şubat’ta da, Cumhuriyet Mitinglerinde de, Gezi eylemlerinde de, 17-25 Aralık’ta, 15 Temmuz’da da milletin ve millet iradesinin yanında olduk. Biz, Türkiye’nin istiklali, milletin istikbali, siyasetin ve ekonomin istikrarı için ter akıtanlara, milletle beraber yol alanlara, dünya mazlumları için yorulanlarla beraber olmaya devam edeceğiz” dedi.

Ardından kürsüye gelen Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ise toplantının hayırlara vesile olmasını dileyerek, “Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen her zaman ülkenin değerlerine sahip çıkmıştır. İhtiyaç duyulduğu anda sahaya inmiş hakkın ve halkın yanında olmuştur. Ülkemizin demokratikleşmesi için her zaman en önde olmuştur. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen yöneticilerine ve üyelerine teşekkür ediyorum.  Bizlerde Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen’in yanındayız. Yağmış olduğunuz çalışmalara katkı sağladık ve sağlamaya devam edeceğiz. Gümüşhane için çıktığımız yolda bizleri görüş ve önerilerinizle destekleyerek ilimizi birlikte yönetmeye katkılar vermenizi bekliyoruz” diye konuştu.

Eğitim-Bir-Sen Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum da yaptığı konuşmada, “Milletin değerleriyle kavga eden zihniyetin, bir üst akılın, küresel projelerin bu ülkede hayata geçirilmeye çalışıldığını hepimiz biliyoruz. Bugüne kadar bu ülke, bu millet, değerleriyle kavga eden üst akıllara asla prim vermemiştir Kurulduğu günden beri Eğitim Bir-Sen medeniyet değerlerini merkeze almıştır. Mevlana'nın pergel metaforunda olduğu gibi ayağı daima medeniyet değerlerinde olan, diğer ayağıyla da bu ülkenin, bu milletin, bu ümmetin değerlerini çevreleyen ve 'önce insan' anlayışıyla insana dair her şeyi önceleyerek sendikacılık yapmıştır. Bu ülke öyle bir ülke ki her 10 yılda bir iradesine ipotek konulan, iradesine balans ayarı çekilen bir ülke. Darbeler ülkesi olarak anılan bir ülkede yaşıyoruz. Bakınız 1960, 1970, 1980, 28 Şubat, e-muhtıra, Gezi ve 6-7 Ekim olayları, 17-25 Aralık küresel operasyonları ve o günden bugüne kadar devam eden, milletin değerleriyle kavga eden zihniyetin, bir üst akılın, küresel projelerin bu ülkede hayata geçirilmeye çalışıldığını hepimiz biliyoruz. Bugüne kadar bu ülke, bu millet, değerleriyle kavga eden üst akıllara asla prim vermemiştir. 1980 ihtilaliyle Türkiye'de sahibi devlet olmayan bütün sivil toplum kuruluşlarının lağvedildiğini anımsatarak, Eğitim Bir-Sen'in 14 Şubat 1992 tarihinde Kudüs Şairi Mehmet Akif İnan'ın da aralarında bulunduğu 7 kişi tarafından kurulduğunu belirtti. 

Üye olanlara ciddi bedellerin ödettirildiği sendikal dönemlerin geride kaldığını dile getiren Olçum, “Bu camia 450 bin üyesi, 1 milyon 100 bin konfederasyon üye sayısıyla bugüne kadar asla ve asla iradesini ipotek altına almamıştır ve asla peşkeş çekmemiştir” diye konuştu.

Konuşmasına 15 Temmuz hain darbe girişiminde şahit olup yaşadığı şu olayı anlatan Olçum, “Ankara’da Şube Başkanlarından birisi beni aradı. Sayın başkanım bir okul müdürü üyemiz darbe girişiminde yaralandı, gazi oldu. Müsait bir zamanınızda ziyaretine gidelim deyince hemen olur dedim. Buluşup Atatürk Araştırma Hastanesi’ne vardık. Kapıdan içeri girmeden bir ses duydum. -Başkanım kendini toparla öyle içeri gel, dedi. İçeride taburcu olmayı bekleyen bir çift hasta beklerken önce gördüklerim, sonra da duyduklarım karşısında sadece acizce ağladım. Okul müdürü olan erkek arkadaş tankın önüne eşi ile birlikte içinde olduğu arabayı çekmiş, arkadan gelenleri yönlendirip tankların külliyeye girmesine engel olunca önce bir asker müdürün eşine silah doğrultmuş. O da askere; -Ben de asker anasıyım. Sen beni öldüremezsin. Öldüreceksen de çıkar o üniformayı da sonra vur beni demiş. Bu konuşma sonrası asker ordan ayrılınca bir tank üzerine gelmiş ve eşi ile okul müdürü arkadaşımızı altına almış. Ne ileri ne de geri gitmiş. Okul Müdürü arkadaşımızın sol yanı ve belden aşağısı ile eşinin belden aşağısı kopmuş. Ziyaret sonrası çıkarken eşi arkamdan; -Sayın başkanım bize hakkını helal et, deyince duygulandım. Sen bize hakkını helal et demem işe yaramadı. Helalleşip ayrılırken bu milletin inandıkları değerler uğruna neler yapacağını görmek geleceğe dair umutlarımızı doruklara çıkardı” ifadelerini kullandı.

Olçum, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen’in sendikal mücadelesini diğer sendikaların yaptığı çalışmaları kıyaslayarak 2011 yılında yetkili sendika olan Eğitim-Bir-Sen döneminde elde edilen kazanımları anlattıktan sonra katılımcıların sorularını cevaplayarak konuşmasına son verdi.

Toplantıda günün anısına Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane Şubesi adına İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan ile Şube Başkanı Musa Uncu tarafından hediye takdim edildi.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2018, 19:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER