Emniyet öğrencileri bilgilendiriyor

Gümüşhane Emniyet İl Müdürlüğü görevlileri şehirlererası otobüs terminalinde açtığı stantta el broşürü dağıtarak özellikle öğrencilere yönelik terör konusunda uyarılarda bulunuyor.

Emniyet öğrencileri bilgilendiriyor

Gümüşhane Emniyet İl Müdürlüğü görevlileri şehirlererası otobüs terminalinde açtığı stantta el broşürü dağıtarak özellikle öğrencilere yönelik terör konusunda uyarılarda bulunuyor.

Gümüşhane’ye gelen öğrencilere el broşürü yanında şeker ve kolonya ikram eden güvenlik görevlileri kalem ve bloknot hediye etmeyi de ihmal etmiyor.

Pazar günü akşamına kadar sürecek olan otogardaki standın pazartesi gününden itibaren bir hafta süreyle üniversite kampüsünde daha geniş bir alanda kurulacağı ifade edildi.

Öğrencilere dağıtılan ve Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Ülkemizin ve dünyanın yarınlardan umutlu olabilmesi için ‘Aklı hür, vicdanı hür nesillere ihtiyaç vardır.’ Kendi geleceği için ülkenin, Türkiye’nin geleceğine sahip çıkıp ve bu halinle yeryüzünde nefretin değil sevginin temsilcileri olabilirsiniz. Gelecek için hazırlanan vatan evlatlarına, hiçbir güçlük karşısında yılmayarak tam bir sabır ve metanetle çalışmalarını ve öğrenim gören çocuklarımızın ana ve babalarına da yavrularının öğreniminin tamamlanması için hiçbir fedakarlıktan çekinmemelerini tavsiye ederim” sözleri ile başlayan el broşüründe öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulunuluyor.

“Yarınlarımızın Teminatı Olacaksınız”

Broşürde, kültürel ve tarihi yapısıyla, geleceği ve değişimi bir arada barındıran, doğal kaynaklarının zenginliği ile göz kamaştırtan, çağdaşlaşma yolunda büyük adımlar atma cesaret ve azmini ülkemizin gösterdiği ifade edilerek, şöyle denildi: “Yarınlara umutla bakabilmesini sağlayan en önemli değerleri bilim ve teknolojinin baş döndürücü hızla geliştiği bir dönemde, bilgiye ulaşma ve bilgiyi üretme imkanı ve kabiliyeti ülkelerin gücünü gösteren en önemli ölçülerdendir. Sizler, bilimin ışığında, vatsan ve millet sevgisiyle, almakta olduğunuz eğitim sayesinde yarınlarımızın teminatı olacaksınız. Terör örgütleri yurt içinden ve dışından ne kadar destek sağlarsa sağlasın, onları ayakta tutacak insan kaynağı olmadan varlıklarını devam ettirmeleri mümkün değildir. Bu nedenle, siz gençlerimizi kötü amaçları uğruna kullanmak isteyen kişi ya da gruplar her zaman var olacaktır. Sürekli büyüyen Türkiye, bölgesel olarak güven ve istikrar unsurudur. İstikrar ortamının bozulması sadece düzensizlikten beslenenlerin yararınadır. Sahnesi, senaryosu ve oyuncuları önceden hazırlanmış olan bir oyunun figüranları olan terör örgütleri, ülkemizi istikrarsızlaştırmak üzere faaliyette bulunmaktadır. Bu nedenle terör örgütlerinin eleman kazanma çalışmaları ve provakatif faaliyetlerine karşı dikkatli olunuz.” 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER