Enerji Bir-Sen Şube ve İl Başkanları Toplantısı Gümüşhane’de Yapıldı

Genel Başkanlığını Gümüşhaneli Hemşehrimiz Hacı Tonbul'un yaptığını Enerji Bir-Sen'in İl Başkanları İstişare Toplantısı Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Zigana Kış Turizm Merkezinde gerçekleştirildi.

Enerji Bir-Sen Şube ve İl Başkanları Toplantısı Gümüşhane’de Yapıldı
Genel Başkanlığını Gümüşhaneli Hemşehrimiz Hacı Tonbul'un yaptığını Enerji Bir-Sen'in İl Başkanları İstişare Toplantısı Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Zigana Kış Turizm Merkezinde gerçekleştirildi.

Toplantıya, Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı bayram Tonbul, Genel Başkan Vekili Mehmet Doğan, Genel Başkan Yardımcıları, Vedat Memiş, Cemil Şentürk, Gürkan Kaya, Zeki Karaoğlu, Mehmet Reşit Gürbüz, Denetim ve Disiplin Kurulu Üyeleri,  Kadın Komisyonu Başkanları ile  Türkiye’nin dört bir yanından gelen Enerji Bir-Sen Şube ve İl Başkanları katıldı.
 
“FİTNE ATEŞİNİ BİRLİKTE SÖNDÜRMELİYİZ”

Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Tonbul, konuşmasına  yaşanan terör olaylarında hayatını kaybeden şehitlere rahmet dileyerek başladı. Tonbul, “Biliyorsunuz, ülkemiz yurt içi ve yurtdışı kaynaklı terör ile karşı karşıya. Terör eylemlerinde çok sayıda vatandaşımızı kaybettik, askerimizi, polisimizi ve korucumuzu şehit verdik. Yaşanan bu menfur olaylar hepimizin yüreğini yakıyor, geleceğe yönelik kaygı duymamıza neden oluyor. Binlerce yıllık kardeşliğimiz,  egemen güçlerin kirli oyunlarına kurban edilmeye çalışılıyor. Bu tuzağa düşmemek, birliğimizi ve kardeşliğimizi korumak yine bizim elimizde. Hep birlikte sağduyumuzu korumalı, vicdanımızın sesini dinlemeli, fitne ateşini birlikte söndürmeliyiz”  ifadelerini kullandı.
 
“SORUMLULUK ALMADAN, HAK VE ÖZGÜRLÜK OLMAZ”

Teröre karşı hep birlikte tepkimizi göstermeliyiz diyen Tonbul, “Ülkemizin tamamında birlikte yaşama iradesi göstermeliyiz. Kökenimiz, kimliğimiz, inancımız ne olursa olsun, 78 milyon hepimiz Türkiye’yiz. Ortak paydamız, demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hayatına saygıdır. Demokrasi; hak ve özgürlük demektir, ama aynı zamanda da sorumluluk demektir. Memur-sen ve Enerji Bir-Sen olarak, bu sorumluluk duygusuyla hareket ediyoruz. Ülkemizde yaşanan olaylara  asla sessiz kalmadık!  Dün olduğu gibi, bugün de kendimizi,  ülkemizin geleceğinin teminatı olarak gördük. Bunun en iyi örneğini de  ‘Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet’  diyerek gösterdik” şeklinde konuştu.

“HUZUR, GÜVEN VE İSTİKRAR İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞALIM”

Memur-Sen ve Enerji Bir-Sen olarak, Vatandaşlarımızın can güvenliği ve ülkemizde huzurun tesisi en büyük önceliğimizdir diyen Tonbul, şöyle devam etti:
“Bizim en büyük gücümüz, kardeşliğimizdir. Gelin, birlikte yaşama ve kardeşlik irademizi herkese gösterelim. Bu süreçte daha soğukkanlı, daha sağduyulu olalım. Farklılıklarımıza değil ortaklıklarımıza, umut dolu geleceğimize sahip çıkalım.  Kimseyi ötekileştirmeden, uzaklaştırmadan tek vücut olalım. Huzur, güven ve istikrar için hep birlikte çalışalım.”
 
“TARİHİ KAZANIMLARLA MASAYA DAMGA VURDUK”

Konuşmasını Toplu sözleşme kazanımlarıyla sürdüren Tonbul, “Sizlerin de bildiği gibi 3 Ağustosta başlayıp 22 Ağustosta sona eren 3. dönem toplu sözleşme görüşmelerini başarıyla sonuçlandırdık. 3. dönem toplu sözleşmelerinin tarihe geçen sonuçlarından biri; genel toplu sözleşme ile birlikte 11 hizmet kolunun tamamında ilk defa toplu sözleşme imzalanması olmuştur. Genel toplu sözleşme de alınan 43, hizmet kolu toplu sözleşmelerinde kazanılan 170 olmak üzere toplam 213 kazanım üreterek tarihi bir başarıya imza attık. Enerji, sanayi ve madencilik hizmet kolunda önceki toplu sözleşme kazanımlarımızı devam ettirdik.  38 bin çalışanımıza yeni kazanımlar sağladık. Kısacası, tarihi kazanımlar elde ederek, toplu sözleşme masasına Enerji Bir-Sen damgasını vurduk” dedi.

 “KAZANIMLARIMIZI YÜZDE YÜZ ARTIRDIK”

Kamu çalışanlarının geneline ve hizmet koluna yönelik elde edilen kazanımların yüzde yüz artırıldığını ifade eden Tonbul, “3. Dönem toplu sözleşme görüşmelerinde kamu görevlilerinin genelini, ilgilendiren 43, hizmet kolumuzda da önceki kazanımlarla beraber 15 kazanım elde ettik. 2005 yılından sonra göreve başlayan personele 1 derece verilmesi, KİT'lerde çalışan personelin yıllık izinlerinin ertesi yıla devri, Kamuda çalışan şeflerin ek özel hizmet tazminatlarının artırılması, Koruma Güvenlik Personeli ve Sivil Savunma Uzmanlarının ek ödemelerinin artırılması sağlandı. 4/C’li personelin kadroya geçirilmesi ve üniversiteli işçilerin memuriyet kadrosuna geçirilmesi konusunda ortak çalışma yapılması, ek ödemelerden istifade edememeleri nedeniyle mağdur olan 4/C’li personele, 150 TL ek ödeme ödenmesi konusunda anlaşmaya varıldı. Ayrıca  KİT'lerde çalışan teknik personele de ilk defa  arazi tazminatı ödenmesini sağladık.  Cuma Namazı izni ile ibadet özgürlüğünü genişlettik. Emeklilerimize de 100 TL seyyanen zam aldık” dedi.
 
“HİZMET KOLU ÇALIŞANLARIMIZ SÖZLEŞMEDEN MEMNUN”

Enerji, sanayi ve madencilik hizmet kolundaki taleplerin  çoğunun kazanıma dönüştürüldüğünü söyleyen Tonbul, “ Hizmet kolumuzda bu yıl 8 yeni kazanım elde ettik. Önceki kazanımlarımız aynen devam edecek. ÇAYKUR’da çalışan personele kampanya primi ile  210 TL gibi bir kazanım sağladık. Yük Tevzi Müdürlüklerinde vardiyalı çalışan personele ilave 120 TL ücret, TEİAŞ helikopterli bakımda görev yapan personele uçuş tazminatı sağlandık. TEİAŞ’taki Canlı Bakım İşletme Müdürlükleri'nde çalışan personele ilave 100 TL ödeme,  TEİAŞ, EÜAŞ ve TEDAŞ’a bağlı işletmelerde yüksek gerilim altında fiilen çalışan kamu görevlilerine her bir gün için 15 TL ilave ödeme elde ettik. TKİ Genel Müdürlüğüne bağlı  Biga ve Çan İşletmeleri ile ETİ Maden İşletmelerine bağlı Bigadiç, Emet, Kırka ve Bandırma İşletmelerinde çalışan personelin, işi gidiş- gelişlerindeki servis sorunu çözüme kavuşturduk. Maden Kanununa göre görevlendirilen personele de çift harcırah hakkı kazandık. Bu kazanımlarımızla birlikte hizmet kolumuzda çalışan 38 bin kamu görevlisini memnun ettik” ifadelerini kullandı.

1 MİLYON ÜYE HEDEFİNE TAM DESTEK

Memur-Sen olarak 15 Mayıs 2016 hedefimiz 1 milyon üye olarak belirdik diyen Tonbul,  “Teşkilatımızı milyonlarla buluşturma yolculuğuna en anlamlı katkıyı sunmak hepimizin görevidir. Memur-Sen ve Enerji Bir-Sen teşkilatları olarak,  “Öncü medeniyet, güçlü sendika, büyük Türkiye, hedef 1 milyon üye” diyerek, söz konusu hedefe ulaşılması noktasında üstümüze düşen görevi en iyi şekilde yapacağımıza  yürekten inanıyorum” dedi.
Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2015, 12:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER