Etik Günü İmam Hatip Lisesinde Kutlandı

Gümüşhane’de 25 Mayıs Etik Günü ve haftası nedeniyle Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından ‘Adalet’ temalı program düzenledi.

Etik Günü İmam Hatip Lisesinde Kutlandı
Gümüşhane’de 25 Mayıs Etik Günü ve haftası nedeniyle Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından ‘Adalet’ temalı program düzenledi.

Gümüşhane Kültür Merkezinde düzenlenen programa İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Yaşar Gül, “Her dönemin, her çağın yükselen birtakım kavramları mefhumları vardır. Bu kavramlar aslında o dönemin ruhuna, hissiyatına, duygusuna da tercüman olur. Tarihte böyle olduğu gibi, bugün de böyledir. İşte onlardan bir tanesi de etik kavramıdır. Etik Terimi: Yunanca “ethos” yani “töre” sözcüğünden türemiş etik veya en yalın tanımıyla töre bilimidir. Var olan ahlak üzerine düşünme, var olan ahlakı sorgulama etkinliğidir. İnsanın ahlaka ilişkin davranışlarının doğurduğu sorunları ele alan felsefe dalıdır. Etik her zaman, her yerde ve her koşul altında geçerli olabilecek ahlak kuralları olup olmadığını sorgular. “İyi” ve “kötü” nün ne olduğunu bir problem olarak ele alır ve dolayısıyla “şunu yap”,” bunu yapma” biçiminde kurallar koymaz. Yani kural koyucu değildir. Ayrıca yaptırımlara da sahip değildirler. Ahlak: Bir toplumda uyulması gereken kurallar bütünüdür. Toplumdan topluma, kültürden kültüre, zamandan zamana değişiklikler gösterir. Avrupa’da düğünlerde korna çalmak hoş karşılanmaz ama bizde bir adettir, yadırgamayız. Bu anlamda “ahlak” değil “ahlaklar” vardır." dedi

Programda daha sonra öğrenciler şiirler ve naatlar ile izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin Hz. Ömer'in adaletini anlatan tiyatro gösterisini sunmalarının ardından program sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2015, 22:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER