Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi Kutlu Doğum Programı düzenledi

Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Gümüşhane Gençlik Merkezi tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle kutlama programı düzenlendi.

Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi Kutlu Doğum Programı düzenledi

Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Gümüşhane Gençlik Merkezi tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle kutlama programı düzenlendi.

Gümüşhane Kültür Merkezinde Düzenlenen programa Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mesut Olgun, İbrahim Taş, okul kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından okul müdürü Yaşar Gül açılış konuşması yaptı.

Alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili peygamberimiz Hz. Muhammet (s.a.v)’in doğum yıldönümünün tüm insanlara barış, huzur, mutluluk ve adalet getirmesi dileğiyle sözlerine başlayan Gül, “Peygamberimiz Hz. Muhammed ( s.a.v)  insanlara karşı çok şefkatli ve merhametli bir Peygamberdir. Bundan tam 1446 yıl önce insanlık cahiliye devrini yaşıyordu. İnsanlar hak, adalet, dürüstlük gibi kavramları unutmuştu. Güçlü zayıfı eziyordu. Kız çocuğuna sahip olmak utanç vesilesi olduğundan diri diri toprağa gömülürdü. Yirmi üç yıllık peygamberlik süreci sonunda cahiliye devrinin karanlık günlerinden, karınca bile incitmekten çekinen insanlardan oluşan saadet asrı güneşinin tüm dünyayı aydınlattığının görüyoruz. Bu kadar kısa bir zaman diliminde bu kadar büyük değişimin mimarı tabii ki âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed ( S.a.v)’dir. Özü sözü bir olan Peygamberimiz, kendisi için istediğini ümmeti için istemiştir ve bu hususta şöyle demiştir. ‘Hiçbiriniz kendisi için istediğini Müslüman kardeşi için istemedikçe (gerçek anlamda) iman etmiş olamaz” dedi.

Programda Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenciler tarafından günün anlamına binaen Naat-ı şerif- salavat-ı şerif, koro ve solo ilahiler, şiirler, ‘Fatihin Adaleti’ adlı tiyatro gösterisi ve dua, Gençlik Merkezi üyeleri tarafından ise girişte gençlere gül, gülsuyu ve lokum ikram edildi, cam süsleme sanatı ile çalışmalar yapıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER