Festival programı belli oldu

Gümüşhane Belediyesi tarafından bu yıl 23.sü yapılacak olan Uluslararası Kuşburnu-Pestil, Kültür ve Turizm Festivali programı belli oldu. 

Festival programı belli oldu

Gümüşhane Belediyesi tarafından bu yıl 23.sü yapılacak olan Uluslararası Kuşburnu-Pestil, Kültür ve Turizm Festivali programı belli oldu. 

Festival, 25 Ağustos Cuma günü saat 15.30'da Sema Doğan Parkı önünde bulunan Pestil-Köme anıtının açılışı ile başlayacak. Daha sonra festival çelenginin Atatürk Anıtı'na sunulması ile devam edecek olan programda, saat 16:45'te kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek. 

Yürüyüşün ardından Atatürk Caddesinde yapılacak olan festival etkinlikleri kapsamında açılış konuşmaları gerçekleştirilecek. 

Protokol konuşmalarının ardından halk oyunları ve mehteran gösterileri düzenlenecek. Birinci gün etkinlikleri kapsamında saat 19.00'da yöresel sanatçılar konseri ile Koray Avcı konseri düzenlenecek. 

İKİNCİ GÜN ETKİNLİKLERİ

3 gün sürecek olan festival etkinlikleri kapsamında 26 Ağustos 2017 Cumartesi günü saat 15.00'da Cumhuriyet Caddesi, Fatih Parkı, Gençlik Parkı ve 15 Temmuz Zafer Meydanı'nda halk oyunları gösterileri, 16:00'da sünnet şöleni, 18:30'da Gençlik Parkı'nda şiir akşamları etkinliği düzenlenecek. Aynı gün saat 20.30'da Atatürk Caddesi üzerindeki festival alanında Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Halk Oyunları gösterileri ile Ece Seçkin konseri gerçekleştirilecek. 

ÜÇÜNCÜ GÜN ETKİNLİKLERİ

Festival etkinliklerinin son gününde saat 13.00'da halk oyunları ile başlayacak olan etkinlikler saat 14:00'te Ataç Konağı'nda pestil, köme, kuşburnu ve yöresel yemek yarışmaları ile devam edecek. Aynı gün saat 16:00'da Karaca Mağarası'na gezi düzenlenecek. Saat 19:00'da yöresel sanatçılar konseri ile başlayacak olan etkinliklerin finalinde saat: 21:00'da Murat Boz konseri verilecek. 
 

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2017, 22:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER