Genç Fotoğrafçılar Gudu Yapımını Fotoğrafladı

Gümüşhane Gençlik Merkezi Fotoğrafçılık Kulübü üyeleri, Dölek köyünde yöresel olarak ‘Gudu’ adı verilen toprak güveç yapımını fotoğrafladı.

Genç Fotoğrafçılar Gudu Yapımını Fotoğrafladı
Gümüşhane Gençlik Merkezi Fotoğrafçılık Kulübü üyeleri, Dölek köyünde yöresel olarak ‘Gudu’ adı verilen toprak güveç yapımını fotoğrafladı.

Kursun ödüllü öğreticisi Mustafa Zengin’in yönetiminde portre ve ışık kullanımı için Merkeze bağlı Dölek köyünde uygulamalı verilen eğitim programına 26 kursiyer katıldı.

Hem bu yöresel çalışmaların tanıtımını yapmak hem de gençlere uygulamalı olarak eğitim almalarına fırsat tanıyan eğitim programında gençler yüzlerce kez deklanşöre bastı.

Gençlik Merkezinde aldıkları teorik eğitimi ikinci kez sahada uygulama fırsatı bulan gençler, köye ulaşmalarını sağlayan Vali Yardımcısı Şenol Turan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür etti.

Kursun uluslararası ödüllü fotoğrafçısı Mustafa Zengin, geçtiğimiz haftalarda Sarıçiçek köy odalarını ziyaret ettiklerini şimdi de Dölek köyünü ziyaret ettiklerini belirterek, kurs boyunca teorik eğitimlerin yanısıra bu tür değerleri barındıran yerlere uygulama ziyaretleri gerçekleştirdiklerini ayrıca belirli günlerde Türkiye’de tanınan fotoğrafçıları kursa davet ederek onların sunumlarıyla farklı bakış açılarını görme fırsatı bulduklarını söyledi.

Gümüşhane’de fotoğrafçılığa ilginin beklediğinden çok daha iyi olduğunu ifade eden Zengin, özellikle gençlerin sanata bakış açısının çok daha ileri seviyede olduğunu kaydetti.

Zengin, önümüzdeki günlerde İmera Manastırı ve tarihi köprülerde tarihi mekan ve manzara için, makro fotoğraf teknikleri için kelebekler vadisi, son olarak ta Tomara Şelalesinde uzun pozlama teknikleri konusunda eğitim gezileri düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2016, 22:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER