Gergin, Camiler ve Din Görevlileri Haftasını Kutladı

Gümüşhane Diyanet-Sen Başkanı Mürsel Gergin, bu yıl ‘Cami ve Gençlik’ temasıyla kutlanacak olan Camiler ve Din Görevlileri haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Gergin, Camiler ve Din Görevlileri Haftasını Kutladı
Gümüşhane Diyanet-Sen Başkanı Mürsel Gergin, bu yıl ‘Cami ve Gençlik’ temasıyla kutlanacak olan Camiler ve Din Görevlileri haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Camileler ve din görevlileri haftasının vatandaşlar ile din hizmeti veren din görevlileri için hayırlara vesile olmasını dileyen Gergin, toplum açısından son derece önemli olan camiler ve din görevlilerinin toplumdaki yerinin önemine dikkat çekmek, onların gerçek işlevini ortaya koymak, sıkıntılarını dile getirmek ve çözüm önerileri sunmak, camilerin daha işlevsel hale gelmesini sağlamak amacıyla kutlandığını söyledi.

Haftanın 1986 yılından beri kutlandığını hatırlatan Gergin, “İbadetler ferdi olarak yapıldığı gibi bir kısmı da toplu olarak yapılır. Toplu ibadet mekanları camilerdir. Zaten cami, kelime manası olarak "Toplanma Yeri" demektir. Bu topluluğu sevk ve idare eden birilerinin olması tabiidir. İmam Hatipliğin kaynağı da buradan başlar.” dedi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftasının bu yıl “Cami ve Gençlik” teması ile kutlandığını kaydeden Gergin, “Rabbimizin insanlara bahşettiği en güzel nimetlerden birisi olan gençlik maalesef kıymeti pek bilinmeyen bir zaman dilimi olarak tüketilip gidiyor. Oysa gençlik insanın en verimli, en güçlü, gerek bedenen gerekse zihnen en rantabl çalışabileceği bir dönemdir. Gençlik heba ve heveslerinin de insanı bir o kadar etkisi altına alabileceği bu dönemi en güzel şekilde değerlendirmek gerekir. Her gün haberlerde okuduğumuz ve izlediğimiz uyuşturucu ve haplardan hayatını kaybeden gençler bu ülkenin ve dünyanın geleceği adına çok büyük kayıptır. Gençlerimizi İslam ahlakı ile yetiştirmek onlara maddi manevi değerlerimizi en güzel şekilde öğretmek anne babalarının, öğretmenlerin, din görevlilerinin ve toplum olarak hepimizin görevidir. Gençliğin değerinin bilinmesi, her türlü kötü ve zararlı alışkanlıklardan uzak durmak, Allah’a karşı olan kulluk görevlerini yerine getirmek, ailesi ve ülkesine karşı sorumlulukları yerine getirmekle mümkün olur. Hem dünya, hem de ahiret mutluluğunu kazanmak isteyen gençler, ömrünün en verimli çağını oyun, eğlence gibi boş ve faydasız şeylerle heba etmemeli, bu fırsatın bir gün elden gideceğini düşünerek kendisi, ailesi ve milleti için hayırlı ve faydalı şeyler yaparak en iyi şekilde değerlendirmelidir. İşte o zaman gençliğin değeri ve önemi bilinmiş olur. Yüce Allah’ın evi olan camilerimiz gençlerin ve çocukların mekânı haline gelmelidir. Camilerimiz yalnızca ibadethane değil aynı zamanda sosyal hayatın içinde yer alan eğitim ve kültürel hayatın çok canlı bir şekilde yaşandığı mekânlardır. Dinimizin öğretildiği, yardıma muhtaçların yardımına koşulduğu camilerimiz aynı zamanda milli birlik ve bütünlüğümüzün de teminatıdır. Bu vesile ile camiler ve din görevlileri haftasının insanımız ve toplumumuz, din hizmeti veren din görevlileri için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz. Özellikle rotasyon uygulaması nedeniyle mağdur olan sıkıntı yaşayan din görevlilerimizin bu sorununun bir an önce çözülmesini diliyoruz.” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2014, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER