Gezmek isteyen gençler müracaatlar başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ‘Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz’ projesi ile Gümüşhane’de 600 genç, kültürel yönden zengin çevre iller ile kendi il ve ilçelerinin tarihi ve kültürel değerlerini daha yakından tanıyacak.

Gezmek isteyen gençler müracaatlar başladı
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ‘Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz’ projesi ile Gümüşhane’de 600 genç,  kültürel yönden zengin çevre iller ile kendi il ve ilçelerinin tarihi ve kültürel değerlerini daha yakından tanıyacak.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, “Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz” projesinden 14-29 yaş arası gençlerin ücretsiz olarak yararlanacağını belirterek, başvuruların şahsen 22-30 Nisan 2015 tarihleri arasında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Merkezine yapılacağını söyledi.

Proje kapsamında gençlerin bir gün boyunca merak ettikleri ve daha önce görme fırsatı elde edemedikleri yerleri ziyaret edeceklerini kaydeden Aslan, etkinliklere katılacak engelli gençlerin refakatçileri ile katılımının mümkün olacağını belirterek, şehit veya gazi yakını olanlara,  anne veya babası vefat edenlere, dezavantajlı ve kırsal kesimde yaşayan gençlere öncelik verileceğini belirtti.

Aslan, proje ile Gümüşhane Şiran Tomara Şelalesi, Karaca Mağarası, Zigana Limni Gölü, Giresun, Ordu, Trabzon Erzurum, Artvin, Bayburt ve Rize illerine geziler düzenleneceğini belirterek, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından verilen 600 kişilik kontenjanı Gümüşhane Gençlik Merkezi olarak 1000 kişiye çıkarmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2015, 14:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER