GİF Haber’in 5’inci yıldönümü kutlandı

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Uygulama Gazetesi GİF Haber’in 5’inci yıldönümü ‘Gazetecilik ve Karikatür’ isimli bir konferansla kutlandı.

GİF Haber’in 5’inci yıldönümü kutlandı
Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Uygulama Gazetesi GİF Haber’in 5’inci yıldönümü ‘Gazetecilik ve Karikatür’ isimli bir konferansla kutlandı.

Gazetenin yıldönümü kutlamasına 66 yıllık Gazeteci ve Karikatürist Hikmet Aksoy konuşmacı olarak katılırken İletişim Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen programa Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, İletişim Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş, Trabzon Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Oktay Gül, Cemiyet üyeleri, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

“TÜRKİYE STANDARTLARINDA BİR EĞİTİM VERİYORUZ”

GİF Haber gazetesinin tanıtım filmi gösterisiyle başlayan programda konuşan Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın, İletişim Fakültesi’nin, Gümüşhane Üniversitesi’nin kurulmasından bu yana var olan fakültelerden biri olduğunu belirterek, ülke genelindeki iletişim fakültelerinin o dönemde az olduğundan ve taşrada kurulmasının zorluklarından bahsetti.

Rektör Günaydın, İletişim Fakültesi’nin hem teorik hem de uygulama birimlerini aynı anda bünyesinde bulundurmasından dolayı farklı bir yapısı olduğunu ve şu anda İletişim Fakültesi’nde verilen eğitimin buna uygun olduğunu dile getirdi.

Medya Merkezinin, GİF Haberin, GİF Ajansın, Kampüs FM Radyosunun ve sinema atölyesinin tamamen öğrencilerin kendilerini geliştirmesi için kurulduğunu kaydeden Rektör Günaydın, bu birimlerin eğer verimli kullanılırsa mezun olan öğrencilere büyük fayda sağlayacağından söz etti.

Rektör Günaydın: “İletişim Fakültesi çok nazik ve önemli bir fakülte. Biz daha çok fakültemizin imkânlarına bakıyoruz ve burada gerçekten Türkiye standartlarında bir eğitim veriliyor. Fakültemizin altyapı, öğrenim kadrosu ve ders programları açısından hiçbir eksiği yok. Sizlerden talebimiz imkânları en iyi şekilde değerlendirmenizdir” dedi. Rektör Günaydın, konuşmasının sonunda GİF Haber’in 5’inci kuruluş yıldönümünü kutlayarak katkısı olan öğrenci ve akademisyenlere teşekkür etti.

“MERAK BENİ ALDI BU GÜNE KADAR GETİRDİ!”

Rektör Günaydın’ın konuşmasının ardından gazeteci ve karikatürist Hikmet Aksoy sözlerine GİF Haberin 5’inci yılına özel hazırlanan tanıtım filminin gösteriminden etkilendiğini söyleyerek başladı. Hikmet Aksoy: “Ortaokul sıralarından itibaren ben bu mesleğe sevdalandım. Ortaokul 3. sınıftaydım o zaman. 1950’de Türkiye uzak doğuya asker gönderiyordu. Her aileden en az bir kişi gitmişti herkesin gözü kulağı ordaydı. Gazeteler vardı. Biz o dönem öğrenciler olarak belki gazeteleri o kadar çok önemsemiyorduk, ama radyoda savaş haberlerini dinleyen insanları gördüğümüz zaman ‘ne oluyor’ diye ilgimizi çok çekmişti. Bir gazetenin gelmesi 3 gün sürüyordu, radyoda dinlediğimiz bir şeyi gazetede resimli görmek bizim için çok büyük bir olaydı. Nasıl oluyor haberler yazılı çıkıyor, resimler basılı oluyor? Bunların hepsi benim ortaokul döneminde düşünüp bir merak peşine düşmeme neden oldu. Bu merak beni aldı bu güne kadar getirdi. Asla bırakmadı beni. Bu noktada hiçbir şikâyetim yok. Çünkü bu mesleği her zaman severek yaptım. Peşine takıldığım her şeyde kendime bir huzur payı çıkardım. Gazetecilik özveri isteyen bir meslek. Ailemle geçirdiğim zamanlar çok kısıtlıydı, sabah muhabirlerden önce gazetenin başında olurdum ve o günün toplantısını heyecanla yapardım, gazetecilik sevdası benim için çok başkaydı. Utanarak söylüyorum ama bu sevda bana ödüller yağdırdı fakat bunları hiçbir zaman ödül almak için yapmadım” dedi.

“KARİKATÜRDE YAZI FAZLA KULLANILMAMALI”

Sayılarla hiçbir zaman arasının iyi olmadığını söyleyen Aksoy, bankada çalıştığı dönemde bile bültenler hazırlayarak gazetecilik sektöründen kopmadığını vurguladı. Yaptığı her işte gazetecilik tutkusunun peşini bırakmadığını belirten Aksoy, 66 yıllık deneyimini dinleyenlere aktardı. Aksoy, öğrencilerin gazetecilik hakkındaki sorularını yanıtladıktan sonra slayt gösterisiyle karikatürlerini yorumladı. Karikatürde yazılı göstergelerin kullanılmasını doğru bulmadığını ifade eden Aksoy, karikatür mizahının ciddi olması ve düşündürürken tebessüm ettirmesi gerektiğini dile getirdi. Çok güzel zaman geçirdiğini belirten Aksoy, Rektör ve katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı. Katılımlarından dolayı, Rektör Günaydın tarafından kendisine hediye takdim edilen Hikmet Aksoy konferanstan sonra “Karınca İzleri” isimli kitabını Haber Merkezi’nde öğrenciler için imzalayarak dağıttı.

Konferanstan sonra Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın, Dekan Prof. Dr. Celalettin Vatandaş, konuklar, akademik kadro ve GİF Haber ekibiyle birlikte İletişim Fakültesi Medya Merkezi’nde GİF Haber gazetesinin 5’inci yaş pastası kesildi. Program öğrencilerin Medya Merkezi’nde halay çekmesi ve horon oynamasıyla son buldu. 
Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2015, 12:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER