Gizli buzlanma Gümüşhane’de kazaya sebep oldu: 2 yaralı

Trabzon-Gümüşhane karayolu Harmancık tüneli girişinde gizli buzlanma nedeniyle kontrolden çıkan kamyonet tünel girişindeki beton bariyerlere çaptı. Kazada karı-koca çift yaralandı.

Trabzon-Gümüşhane karayolu Harmancık tüneli girişinde gizli buzlanma nedeniyle kontrolden çıkan kamyonet tünel girişindeki beton bariyerlere çaptı. Kazada karı-koca çift yaralandı.

Edinilen bilgiye göre Adıyaman’ın Besni ilçesi doğumlu Vakkas Bozdağ (49) internetten yaptığı araştırmalar sonucunda Rize’de bulduğu aracını almak üzere eşi Emine Bozdağ’la (42) birlikte buraya geldi.

Aracın işlemlerini tamamladıktan sonra Adıyaman’a dönmek üzere yola çıkan Bozdağ, 53 K 0166 plakalı kamyonetiyle Trabzon-Gümüşhane istikametinde giderken karayolunun Torul ilçesi sınırlarında bulunan Harmancık tüneli girişindeki köprünün üzerinde gizli buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak tünel girişindeki beton kısma çarptı.

Kazada sürücü Bozdağ ve eşi yaralanırken, sürücü mahallinde sıkışan sürücü Vakkas Bozdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Gümüşhane Belediyesi İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle sıkıştığı yerden çıkarıldı.

Olay yerine gelen 112 Acil Servis Ambulanslarıyla Gümüşhane Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan yaralılardan sürücü Vakkas Bozdağ’ın ayak kısmında ve kollarında kırıklarının olduğu öğrenilirken, eşinin durumunun iyi olduğu bildirildi.

Kazanın ardından Trabzon’dan Gümüşhane istikametine gitmek isteyen araçlar bir süre bu noktada beklemek zorunda kalırken, Karayolları ekiplerinin yolda ve kenarlarda buz temizliği ve tuzlama çalışması yapmasının ardından trafik akışı normale döndü.

Geçtiğimiz günlerde Gümüşhane genelinde etkili olan kar yağışının ardından karayolunun bu bölgesinde çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana gelmiş, havaların sıfırın altında 10 dereceye kadar düşmesi nedeniyle de çok sayıda tünelin bulunduğu karayolunda özellikle tünel giriş çıkışları ile köprü üzerlerinde gizli buzlanma gerçekleşmişti. Yetkililer sürücülerin özellikle tünel giriş çıkışları ile köprülerde bu konuya dikkat etmelerini istedi.
Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2016, 23:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER