GTSO'da kritik toplantı

Gümüşhane iş dünyasının sorunları ve çözüm önerileri AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül ve Gümüşhane iş dünyasının geniş katılımı ile Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen toplantıda masaya yatırıldı.

GTSO'da kritik toplantı
Gümüşhane iş dünyasının sorunları ve çözüm önerileri AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül ve Gümüşhane iş dünyasının geniş katılımı ile Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen toplantıda masaya yatırıldı.

Toplantıda konuşan GTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, yıllardır Gümüşhane iş dünyası olarak yaşanılan sorunları bir dosya haline getirdiklerini ve bu sorunların çözüm önerileri için siyasi temsilcilerle yapılan bu tür istişare toplantıların son derece önemli olduğunu söyledi.

Hazırladıkları Gümüşhane iş dünyası sorunları ve bu sorunların çözüm ve önerilerinin yer aldığı geniş kapsamlı dosya ile Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi ile ilgili Gümüşhane iş dünyasının taleplerini Milletvekili Hacı Osman Akgül ve katılımcılarla paylaşan Başkan Akçay, geçmişte belirli kurumlar tarafından gelecekte doğurabileceği sorunlar düşünülmeden yapılan yanlış uygulamalar neticesinde vatandaşların mağdur edildiğini söyledi.

“GÜMÜŞHANE’NİN BU PROJEYE DAHİL EDİLMİŞ OLMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan ‘Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi’ projesinde Gümüşhane ve Bayburt illerinin Doğu Karadeniz bölgesinde yer almasına rağmen bu projeye dahil edilmesinin Gümüşhane açısından son derece önemli bir gelişme olduğunu ifade eden Akçay, Gümüşhane’nin bu projeye dahil edilmesinde emeği olan ve katkı sağlayan Gümüşhane Milletvekillerimiz Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş’a teşekkür etti.

Akçay, Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesinin şimdiye kadar bölgenin kalkınması için hazırlanan en kapsamlı teşvik paketi olduğunu vurgulayarak Gümüşhane’nin teşviklerle ayakta duran ve gelişme gösteren bir şehir olduğunu ifade etti.

“GÜMÜŞHANE İÇİN TEŞVİK SUNULAN SEKTÖRLER SINIRLI TUTULMAMALI”

Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi Projesinde doğu ve güneydoğu bölgesinin toplamda 5 ana bölüme ayrıldığını, Gümüşhane’nin ise Erzurum’un merkez olarak gösterildiği, Erzincan ve Bayburt illerini içine alan 4. Bölgede yer aldığını belirten Başkan Akçay, bu bölge için uygun görülen ve teşvik verilecek doğal taş işleme, seracılık, kış turizmi sektörlerinin şehrimizin kalkınması için yeterli olmayacağını söyledi.

Desteklenen bu sektörler içerisinde Gümüşhane’de ekonomik kalkınmayı hızlandıracak lokomotif bir sektör olmadığını ve Gümüşhane’nin ekonomik yapısına gereken hareketliliği ve gelişmeyi sağlamayacağını belirten Başkan Akçay, “GTSO olarak Başbakanımız sayın Binali Yıldırım’ın Doğu ve Güneydoğu Kalkınma Hamlesini açıkladığı ilk andan itibaren gelişmeleri yakından takip ettik. Ortak beklenti ve taleplerimiz doğrultusunda toplantılar düzenleyerek şehrimize ve bölgemize en iyi desteği sağlayacak sektörleri ve yapılacak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Bu toplantılar sonucunda yine Başbakanımıza ve bürokratlarımıza sunmak üzere bir dosya hazırladık. Bizler Gümüşhane iş dünyası olarak içinde bulunduğumuz bölgede teşvik verilecek sektörlerin arasına; Tarım ve Hayvancılık, Turizm, Yapı Malzemeleri ve Orman Ürünleri, Gıda- Tıbbi Endemik Bitki ve Meyveler, Sağlık sektörlerinin de alınmasını talep ediyoruz’’ şeklinde konuştu.

“ASKERİ BİRLİĞİ EN ÇOK HAK EDEN İLLERİN BAŞINDAYIZ”

15 Temmuz darbe kalkışması sürecinden sonra alınan kanun hükmünde kararname ile büyük şehir merkezlerinde yer alan askeri birlik ve kışlaların taşınmasına yönelik verilen kararın çok önemli ve yerinde bir karar olduğunu belirten Başkan Akçay, Gümüşhane’nin taşınacak bu askeri birliklerden en az birini hak eden illerin başında yer aldığını söyledi.

Yaptığı çalışmalar neticesinde askeri birlik için ön görülen yeterli arazinin hazır olduğunu belirten Başkan Akçay, Gümüşhane’ye gelecek olan askeri bir birliğin Gümüşhane ekonomisine ve sosyal yaşamına sağlayacağı değerin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti.

MİLLETVEKİLİ HACI OSMAN AKGÜL: BU TÜR TOPLANTILAR ŞEHRİMİZ İÇİN ÖNEMLİ

Toplantıda Gümüşhane iş dünyasının sorunları ve bu sorunlar karşısındaki sunulan öneriler ile katılımcıların taleplerini ayrıntılı bir şekilde dinleyerek not alan Milletvekili Hacı Osman Akgül ise bu tür toplantıların ekonomik ve sosyal sorunları tanımak ve çözüm önerileri üretmek için son derece önemli olduğunu söyledi.

Toplantıya katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren ve bu toplantıyı düzenleyen GTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay’a teşekkür eden Akgül, katılımcıların sorularını ve yapılabilecek çalışmaları değerlendirdi.

“GELİŞMEMİZE ENGEL OLMAYA ÇALIŞILIYOR”

Akgül, “Ülkemizin göstermiş olduğu gelişme ve ekonomik büyüme ülkemizin gelişmesini istemeyen hain güç odaklarını rahatsız ediyor. Bizler yakın zamanda ülke olarak yaşadığımız hain darbe girişiminden öncede benzer bahanelerle gezi parkı olayları, 17-25 Aralık girişimi ve beraberinde de gelen diğer siyasi ve terör faaliyetlerinin desteklenerek ülkemizde bulunan siyasi birliğin ve istikrarın yıpratılarak ülkemiz defalarca zor duruma düşürülmek istenmiştir. Yaptıkları bu oyunlarla istediklerini alamayan hainler en son olarak ta 15 temmuz hain darbe girişimi ile ülkemizi yıkmak ve orta doğuda yaşanan iç savaş ve kaos ortamına ülkemizi de sokma girişiminde rol aldılar. Ama şunu asla akıl edemediler. Türk halkının millet iradesine ve demokrasisine sahip çıkarak bu vatanı hainlere bırakmayacak kadar vatanına ve demokrasisine bağlı olduğunu. Bizler de tıpkı 15 Temmuz sürecinde olduğu gibi ülkemizde oynanmaya çalışılan bu oyunları daha iyi analiz etmeli ve her yaşanılan olumsuzluktan birlik ve beraberlik içerinde daha güçlü çıkmasını başarmalıyız” dedi.

“ÇOK ÇALIŞMALI VE DAHA FAZLA ÜRETMELİYİZ”

Ülkenin kalkınma sürecini hızlandırmak ve kişi başına düşen milli geliri daha üst seviyelere çıkarmak için çok çalışmalı ve daha fazla üretilmeliyiz çağrısında bulunan Akgül, “Ne yapıyorsak o işi en iyi nasıl yapabilirim çabası içerisinde olmalıyız. Ülkemizi ve şehrimizi yaşanılır ve daha güzel bir yer haline getirmek bizlerin elinde. Bölgemizde kişi başı 4.500 dolar olan milli gelirimizi daha üst seviyelere taşımak için bizlerde devletimiz tarafından verilen teşvikler kapsamında projeler üretmeliyiz. Bizlerde devlet olarak sizin projelerinizi destekleyecek, hayata geçirdiğiniz projeler neticesinde ürettiğiniz ürünleri alarak sizlere ve bölgemizin gelişmesine katkı sağlayacağız. Bu kapsamda teşvik sistemimizi daha kapsamlı bir hale getirmek için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

“ULAŞIM, TURİZM, TARIM VE BİRÇOK ALANDA OLUMLU GELİŞMELER VAR”

Gümüşhane ve bölge için bir çok alanda önemli gelişmenin yaşandığını da belirten Milletvekili Akgül, ulaşımda Erzincan’dan başlayarak Köse, Gümüşhane, Torul, Kürtün, Tirebolu ve Torul-Trabzon hattından oluşan demiryolu proje ihalesinin bu yıl içinde yapılmasını beklediklerini söyledi. Yine turizm sektöründeki önemli unsurlardan biri olan konaklama tesisi sorununu da şuan Gümüş Otel’in içerisinde yer aldığı alanda şehre kazandırmayı planladıkları büyük bir vizyon projesi ile çözmeyi hedeflediklerini belirten Akgül, Köse ilçesinde bulunan havaalanı projesinde yatırım programına dahil edildiğini söyledi.

“ÖĞRENCİLERİMİZ BİRER TURİZM ELÇİSİ”

Gümüşhane’ye gelerek hayatlarının en güzel dönemlerini şehirde öğrenci olarak geçiren tüm öğrencilerin şehir için birer kazanım olduğunu vurgulayan Milletvekili Akgül, “Bu öğrencilerimizin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamakta bizlerin görevi. Bunun için şehrimiz için önemli bir değer katan öğrencilerimizin barınma ve sosyal aktivitelerini artırıcı gelişmelere ağırlık vermeliyiz. Talep eden öğrencilerimizi ücretsiz turlar ile şehrimizin turistik mekanlarını gezdirerek, iyi bir izlenim kazanmalarına yardımcı olarak gittikleri memleketlerinde şehrimizi tanıtmasını sağlamalıyız. Belediyemiz tarafından projelendirilen ve hayata geçirilecek olan AVM ile öğrencilerimizin de bu ihtiyaçlarını bir nebze daha olsun karşılamış olacağız” diye konuştu.

“ÖZEL SEKTÖRÜMÜZ ELİNİ TAŞIN ALTINA DAHA FAZLA KOYMALI”

Kamu yatırımlarının yanı sıra özel sektöründe elini daha fazla taşın altına koyması gerektiğine vurgu yapan Akgül, şöyle konuştu: “Özel sektörün gücünün yetmediği ve sosyal ihtiyaç yatırımları kamu yapmalı ancak özel sektördeki birkaç müteşebbis birleşerek bu kamu yatırımlarına talip olmalı. Kamu kurumlarının görevi de bu özel sektör müteşebbislerine destek vermek ve hizmet sunmak olmalıdır. Gümüşhane de şuan üniversite yakınında yer alan küçük sanayi sitesi var. Bu arsa aslında o kadar değerli ve önemli bir konumda ki şehrimiz için burada hem üniversitemiz ve öğrencilerimiz için yapılacak önemli bir proje ile şehrimize önemli bir değer katacaktır. Şehrimize hizmet veren bu eski sanayi sitemiz artık ömrünü doldurmuş bulunmaktadır. Ticaret Odası Başkanımızın da bu konuda önemli bir talebi var. Şehrimize yakışan yeni ve modern bir küçük sanayi sitemizi de hayata geçirmeliyiz.”

Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül’ün GTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay’ın sunduğu şehrin kalkınmasına yönelik dosyalar ve katılımcıların taleplerine yönelik verdiği cevaplarla son bulan toplantıya, Gümüşhane iş dünyasından geniş katılım sağlandı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER