GÜ'de İki Sempozyumun Bildirileri Kitap Haline Getirildi

Gümüşhane Üniversitesi’nde (GŞÜ) 2013-2014 akademik yılı içerisinde gerçekleştirilen iki sempozyumun bildirileri kitap haline getirildi.

GÜ'de İki Sempozyumun Bildirileri Kitap Haline Getirildi
Gümüşhane Üniversitesi’nde  (GŞÜ) 2013-2014 akademik yılı içerisinde gerçekleştirilen iki sempozyumun bildirileri kitap haline getirildi.

GŞÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Gümüşhane Valiliği ve GŞÜ İlahiyat Fakültesi işbirliğiyle gerçekleştirilen “I. Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Sempozyumu” ile Edebiyat Fakültesince düzenlenen “Uluslararası Katılımlı Osmanlı Bilim ve Düşünce Tarihi Sempozyumu” bildirilerini kitap haline getirdiklerini söyledi.

Sempozyumlar ve tebliğlerin kitap haline getirilmesi sürecini anlatan Günaydın, “İlahiyat fakültemiz ve valiliğimiz işbirliğiyle 3-5 Ekim 2013 tarihleri arasında üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Sempozyumu’nda yurt içinden ve dışından çok sayıda akademisyen, araştırmacı ve kanaat önderlerince, Gümüşhanevî Hazretlerini farklı yönleriyle anlatan 186 tebliğ sunuldu. Birbirinden kıymetli bu tebliğler, daha geniş kitlelerin istifadesine sunulmak üzere sempozyum komitesinin titiz çalışmaları neticesinde kitap haline getirildi. Aynı şekilde 8-9 Mayıs 2014 tarihleri arasında Edebiyat Fakültemizce düzenlenen Türkiye, İran ve Tunus’tan 62 akademisyenin 54 bildiriyle iştirak ettiği “Uluslararası Katılımlı Osmanlı Bilim ve Düşünce Tarihi Sempozyumu” da kitap haline getirilerek ilim dünyasının hizmetine sunuldu” diye konuştu.

İki farklı sempozyumu iki farklı kitap haline getirerek ilim hayatına kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Günaydın, “Bu süreçte emeği geçen herkese özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor bu kitapların ilim ve düşünce hayatına yeni bir soluk getirmesini temenni ediyorum” dedi.
Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2014, 13:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER