Gümüşhane Bayram’da güldü

Gümüşhane’de 9 günlük Ramazan Bayramı tatili hem turizmcileri hem de yerel esnafın yüzünü güldürdü.

Gümüşhane Bayram’da güldü
Gümüşhane’de 9 günlük Ramazan Bayramı tatili hem turizmcileri hem de yerel esnafın yüzünü güldürdü.

Gümüşhane’de karayolu yolcu taşımacılığında da hareketliliğin yaşanmasına neden olan tatilin erken açıklanması ise vatandaşların daha kolay tatil planı yapmasına da imkân sağladı.

BAYRAM HAREKETLİLİĞİ

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Olay Gazetesine yaptığı açıklamada, 9 günlük bayram tatilinin iç talepte ciddi bir artış sağladığını belirterek, bayram hareketliliğinin Gümüşhane’de de yoğun bir şekilde hissedildiğini söyledi. Akçay, Gümüşhane’den geçen Trabzon-Erzurum ve Trabzon-Erzincan Karayolunda metrelerce uzunluktaki araç kuyruğunun da bunun bir kanıtı olduğunu belirtti.

İNSANLAR TATİLE YÖNLENDİ

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasından ardından özellikle büyük kentlerde yaşayan Gümüşhanelilerin, Gümüşhane’ye akın ettiğini, piyasalarda hareketlilik yaşandığını vurgulayan GTSO Başkanı Akçay, şunları dile getirdi: “Özellikle baba ocaklarını unutmayan gurbetçilerimize teşekkür ediyoruz. Kendi doğup büyüdükleri ilde bayram tatilini geçirmeye gelmeleri bizleri çok mutlu etti. Onların gelişleriyle birlikte şehrimizde gözle görülür bir şekilde hareketlilik yaşandı. Umarım bu hareketlilik yaz aylarında giderek daha da artar. Tatil belli olmadan insanlar bir yere gitmek istemedi. Tatillerinin bölünmesini istemediler açıkçası. Turizm bu sene aldığı darbelerden dolayı da tatilin uzatılması güzel oldu. Aylı tatil Kurban Bayramı için de erkende belirtilmesi daha iyi olacağı kanısındayım.”

HAREKETLİLİK SÜRECEK

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel zenginliği yanı sıra doğal güzellikleri açısından Karadeniz Bölgesi’nin açı hava müzesini andırdığını kaydeden Akçay, şöyle devam etti: “Ramazan Bayramı'nın ardından özellikle yerli turist yoğunluğunun devam etmesini bekliyoruz. Bayram dolu dolu geçti. Bayram sürecinde Gümüşhaneli hemşerilerimizin yanı sıra yerli turist sayısında da önemli bir artış yaşandı. Tabii, önemli olan bayram sonrası yaşanacak hareketlilik. Görünen o ki, bayramdan sonra da bu hareketlilik devam edecek. Temmuz kendini gösterdi, umuyoruz ki ağustos da bu doğrultuda ilerler."

KARACA MAĞARASI’NA YOĞUN İLGİ

Ramazan sonrası yaşanan 9 günlük bayram tatili, özellikle Gümüşhane’nin turizm lokomotifi durumunda olan Karaca Mağarası da ziyaretçilerin akınına uğradı. Karaca Mağarası’nı ziyaret etmek için uzun kuyrukların oluşması ise dikkatlerden kaçmadı.

BALIKÇILAR MEMNUN

Bayram tatili dere balıkçılığı yapan balıkçıların da yüzünü güldürdü. Torul ilçesine bağlı Kocadal köyünde alabalık tesisi bulunan İsmail Ergün, yaşanan ilgiden çok memnun olduklarını belirterek, “Özellikle yaz aylarında her gün tatil olsa. Ramazan ayı süresince durma noktasına gelen tesisimiz, bayram tatilinin 9 güne çıkarılması bizleri çok mutlu etti. Gün boyu yüzde 100’lük bir orana ulaştığımızı söylemek yalan olmaz. Her gün tesisimiz dolu dolu oldu. Bu doluluğun özellikle hafta sonu tatillerinde de kendini koruyacağını umuyoruz. Büyük kentlerde yaşayan hemşerilerimiz çocukları ile birlikte tesislerimize adeta akın ediyorlar. Bizler de işletmeci olarak onları memnun etmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

İbrahim Özdemir

Haberin Kaynağı: Olay Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2016, 12:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER