Gümüşhane Belediyesi'nin öğrenci yurdu hizmete açılıyor

Gümüşhane Belediyesi tarafından yüksek öğrenim öğrencilerine yönelik Tekke köyünde hazırlanan erkek öğrenci yurdu 2017-2018 eğitim-öğretim yılında hizmete açılacak.

Gümüşhane Belediyesi'nin öğrenci yurdu hizmete açılıyor

Gümüşhane Belediyesi tarafından yüksek öğrenim öğrencilerine yönelik Tekke köyünde hazırlanan erkek öğrenci yurdu 2017-2018 eğitim-öğretim yılında hizmete açılacak.

Tekke köyünde bulunan 300 kişilik erkek öğrenci yurdunu modern şekilde hazırlanarak öğrencilerin hizmetine sunacaklarını kaydeden Belediye Başkanı Ercan Çimen, "Öğrenci kardeşlerimiz bizlerin emanetidir. Onların şehrimize geldiklerinde herhangi bir sorunla karşılaşmamaları için gerekli olan tüm çalışmaları yapıyoruz. Daha önce öğrenci kardeşlerimize verdiğimiz sözlerimizi yerine getirme gayreti içerisindeyiz. İhtiyaçlı öğrencilerimizin barınma sorununu gidermek için yurt sözümüzü yerine getiriyoruz. Bu kapsamda Belediye olarak Tekke'de atıl durumda bulunan öğrenci yurtlarını Belediye bünyemize alarak yeniden hizmete açıyoruz. Tabi burayı modern bir şekilde restore ederek, öğrenci kardeşlerimizin hizmetine sunacağız" dedi.

Başkan Çimen, Gümüşhane'de 2008 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın inisiyatifiyle kurulan Gümüşhane Üniversitesi'nin şehre ivme kattığını ifade ederek, "Üniversitemiz 9 yıllık bir üniversite olmasına rağmen hızla büyüyerek öğrenci sayısını da 20 binlere çıkarmayı başardı. Buna karşılık bizde Belediye olarak şehrimizde vatandaşlarımızın ve öğrenci kardeşlerimizin hizmetine sunmak için yeni sosyal alanlar oluşturuyoruz. Sema Doğan Parkımızın tamamen yeniledik. Burayı bowling salonu, 2 adet sinema salonu, playstation, bilardo ve bunlara benzer oyun makineleri ile donattık. Sema Doğan Parkı şehrimizdeki sosyal alan boşluğunu önemli ölçüde dolduracak. Aynı zamanda öğrencilerimizin barınma sorununu karşılamak için yurt açmayı planladık ve kısa süre sonra yurdu da hizmete açıyoruz. 1-3 ve 4 kişilik odalarla dolabı, banyosu, buzdolabı, ücretsiz interneti ve diğer donanımlarıyla öğrencilerimize hizmet vereceğiz. Amacımız şehrimizdeki her vatandaşımıza hizmet götürebilmek. Yurdun açılmasında bizlerden desteğini esirgeyemeyen AK Parti Gümüşhane Milletvekillerimiz sn Hacı Osman Akgül'e, sn Cihan Pektaş'a, Gümüşhane Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı Başkan ve yöneticilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yurt ön başvurularının Gümüşhane Belediyesi'nin www.gumushane.bel.tr internet sitesinden yapılabileceği belirtildi. 
 

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2017, 16:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER