Gümüşhane Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Bekliyor

Vali Yücel Yavuz, ‘Ziyareti En İyi Şekilde Değerlendirmek İstiyoruz’

Gümüşhane Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Bekliyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 Ekim’de gerçekleştirilmesi planlanan Gümüşhane ziyareti öncesinde kentte hazırlıklar hızlı bir şekilde devam ediyor.

Ziyaret öncesinde ildeki kurum yöneticileri, mülki idareciler, belediye başkanları, sivil toplum örgütleri ile farklı görüş ve düşünceleri dinleme anlamında çeşitli bilgilendirme toplantıları düzenleyen Vali Yücel Yavuz, bugün de il genelinde yayın yapan gazete sahipleri, gazeteci ve muhabirlerle bir araya geldi.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 12 Ekim’de öngörülen ziyaretinin bir aksilik olmaması halinde öğleden sonra gerçekleştirileceğini kaydeden Vali Yavuz, ağırlıklı olarak toplu açılış ve halka hitap programlarının yer almasının beklendiğini söyledi.

“ZİYARETİ EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRMEK İSTİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gümüşhane’ye özel bir önem verdiğini ve onda ayrı bir yeri olduğunu dile getiren Vali Yavuz, teşekkür ziyareti şeklinde gerçekleşmesi beklenen programı Gümüşhane açısından en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini belirtti.

Ev sahipliği ve misafirperverlik noktasında herkese bir takım vazifeler düştüğüne vurgu yapan Vali Yavuz, “Sayın Cumhurbaşkanımız ve beraberinde gelecek Bakanlarımıza ihtiyaçlarımızı aktarmamız ve Gümüşhane’nin tanıtımı için bu ziyaret iyi bir fırsat. En iyi şekilde ev sahipliği yaparak misafirperverliğimizi göstereceğiz.” dedi.

Gümüşhane’de toplumun her kesiminin görüşlerini almak için toplantılar silsilesi düzenlediklerini ifade eden Vali Yavuz, tüm katılımcıların görüş ve önerilerini alarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temsilcisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Gümüşhane’de en iyi şekilde ağırlayacaklarını kaydetti.

Toplantıda daha sonra katılımcılar ziyaretle ilgili görüşleri ve yapılabilecek konusundaki fikirlerini katılımcılarla paylaştı.

Toplantıda katılımcılar tarafından aktarılan konu ve başlıklar şu şekilde:

Köse havaalanı, Zigana Tüneli, Erzincan-Gümüşhane demiryolu, yeşil yol projesi, İkisu-Şiran yolu, Süleymaniye, Çakırgöl kayak merkezleri, dünyaca ünlü Gümüşhane elmaları ve meyveciliğin geliştirilmesi, üniversitenin yurt meselesi, çarpık yapılaşma ve kentsel dönüşüm, etnografya müzesi, maden ve orman bölge müdürlüklerinin Gümüşhane’ye alınması, ilçelere fakülte verilmesi, eko turizmin geliştirilmesi, acemi birliğinin kazandırılması, gümüş çarşısı. Bezendi barajı, pekün tüneli, Kelkit tarım enstitüsü, Kelkit-Erzincan bölünmüş yolu, gerektiğinde içme suyu amaçlı kullanılabilecek göletler yapımı.
Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2014, 23:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER