Gümüşhane darbeye hayır dedi

Ülke genelinde gerçekleştirilen darbe girişimine Gümüşhane’de binlerce kişi bayraklarla karşı çıktı. Vali telefonla bağlandığı alanda binlerce kişiye görevinin başında olduğunu duyurdu.

Ülke genelinde gerçekleştirilen darbe girişimine Gümüşhane’de binlerce kişi bayraklarla karşı çıktı. Vali telefonla bağlandığı alanda binlerce kişiye görevinin başında olduğunu duyurdu.

Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlara inen çağrısıyla birlikte Belediye hoparlöründen yapılan anonsların ardından dakikalar içerisinde Gümüşhane AK Parti İl Başkanlığı önünde binlerce kişi toplandı.

Alanda toplanan ve sloganlar atan vatandaşlar darbeye ve darbecilere karşı olduklarını haykırırken Gümüşhane Valisi Okay Memiş, alanda bulunanlara telefonla bağlanarak seslendi ve görevinin başında olduğu mesajını verdi.

VALİ MEMİŞ: BU DARBE GİRİŞİMİNİ TANIMIYORUZ, GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ

Vali Memiş, “Biz başından beri bu darbe girişiminin karşısındayız. Başından beri de tanımadık. Ben görevimin başındayım. Alay Komutanımızla birlikte başından beri tanımadığımızı deklare ettik İçişleri Bakanlığına. Tüm vatandaşlarımı müsterih olsunlar. Biz görevimizin başındayız. Asla böyle bir darbe girişimini kabul etmiyoruz. Gümüşhane Jandarma teşkilatının hiçbirisi böyle bir girişimi kabul etmiyor. Müsterih olun. Demokratik bütün tepkilerimizi ayın Cumhurbaşkanımızın takdir ve talepleri ile göstereceğiz. Ama taşkınlığa da meydan vermeyeceğiz. Aramızda birtakım özellikle paralel yapılanmanın provokatörleri olabilir. Onlara karşı da dikkatli ve uyanık olacağız. Biz görevimizin başındayız ve her zaman sizlerle beraberiz” dedi.

MİLLETVEKİLİ PEKTAŞ: BU MİLLET DEMOKRASİYE VE CUMHURBAŞKANIMIZA SAHİP ÇIKACAK

Alanda bulunan vatandaşlar hitap eden Milletvekili Cihan Pektaş ise kısmi bir kalkışma oldu. Daha sonra genel merkezimiz ve Cumhurbaşkanımızdan gelen talimat doğrultusunda meydanlarda toplandık. Şuanda bütün Gümüşhane, Türkiye’nin bütün illerinde milletimiz ayakta. Milletimiz demokrasiye sahip çıkıyor. Gümüşhanemizde herşey normal. Ancak provokatörler aramıza girebilirler. Bu hainlerin emellerinden birisi de halkı birbirine karşı kışkırtmak. Bu millet Menderes’e sahip çıkamadı, Turgut Özal’a sahip çıkamadı, Necmettin Erbakan’a sahip çıkamadı ama bu millet demokrasiye ve Cumhurbaşkanımıza sahip çıkacak” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKANI ÇİMEN:  DEMOKRASİ KAZANACAK. HAİNLERE FIRSAT VERMEYECEĞİZ

Belediye Başkanı Ercan Çimen de konuşmasında Gümüşhane’de herhangi bir sıkıntı olmadığına vurgu yaparak, “Ülke de bir sıkıntı olmayacak arkadaşlar. Bu asker bizim, bu polis bizim. Bizim çocuklarımız. İçinden birkaç tane hain çıkabilir. Demokrasi kazanacak. Onlara fırsat vermeyeceğiz. Halkın dediği olacak. Provokatörlere dikkat edelim. Bayraklarımızla sabaha kadar burada bekleyeceğiz. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.

MEMUR-SEN BAŞKANI UNCU: BU MİLLET HİÇBİR ZAMAN BOYUN EĞMEDİ

Memur-Sen ve STK’ları temsilen söz alan Memur-Sen İl Başkanı Musa Uncu ise “Biz hiçbir zaman Cumhurbaşkanına boyun eğdirmeyeceğiz, kendimiz de boyun eğmeyeceğiz. Bu millet hiçbir zaman boyun eğmedi, eğmeyecek. Hangi güçler karşımıza çıkarsa çıksın onları ezip geçeceğiz. Hiçkimsenin korkusu ve endişesi olmasın” diye konuştu.

Gece saat 01.40’da Gümüşhane’de tüm camilerden ezan ve sala okunurken Gümüşhane’de birçok STK ardı ardına açıklama yaparak darbeye ve darbecilere karşı olduklarını deklare etti.

STK’LAR:  YAŞASIN TÜRK DEMOKRASİSİ

STK'ların ortak açıklaması şu şekilde: "Dünya masumlarının sesi olan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Hükümetine karşı melun hainlerin başlattığı darbe girişimini şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Bu melun girişim demokrasiden yana tavır koyan Gümüşhane halkı ve STK'ları tarafından şiddetle kınanmaktadır. Kanımızın son damlasına kadar Gümüşhaneliler olarak demokrasimizi, devletimizi, hükümetimizi ve Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ölümüne yanında olacağımızı saygı ile kamuoyuna duyururuz. Yaşasın Türk demokrasisi.”

GTSO BAŞKANI AKÇAY: İŞ DÜNYASI OLARAK DEVLETİMİZİN VE MİLLETİMİZİN YANINDAYIZ

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay'da yayımladığı bildiriyle demokrasiye sahip çıkma çağrısı yaparak, şunları söyledi: "Ülkemize ve milletimize karşı girişilen bu darbe girişimini tanımıyoruz! Milletimizin iradesine ve demokrasimize vurulmuş bu hançeri kabul etmiyoruz. Halkın iradesiyle seçilmiş meşru hükümete karşı girişilen bu kanunsuz kalkışmanın karşısındayız. Türk milleti olarak her türlü darbe girişiminin karşısında olmalı, demokrasimizi savunmalıyız. İş dünyası olarak devletimizin ve milletimizin yanındayız. Demokrasiden yanayız. Halkın yanındayız. Milli iradenin yanındayız.  Halkımızın iradesine saygı duyuyoruz. Ülkemizin birlik ve beraberliğini korumalıyız, her türlü bölücülüğe ve emperyalist güçlerin ülkemiz üzerindeki kötü emellerine hep birlikte fırsat vermeyeceğiz. Güvenlik güçlerimizin sağ duyuyla hareket edeceklerine inanıyoruz. Allah’ın izni ile bu kanunsuz girişimin de millet olarak üstesinden geleceğiz."

MHP ve Saadet Partisi'nin de desteklediği darbeye karşı eylem, mehter marşlarının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın okuduğu şiirlerin seslendirildiği alanda ilerleyen saate rağmen kadın erkek, genç yaşlı binlerce Gümüşhanelinin katılımıyla devam ediyor.
Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2016, 02:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER