Gümüşhane'de Buğday hasadı başladı

Gümüşhane Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Şiran ilçesinde biçerdöverle 'Buğday Hasadı Tarla Günü' etkinliği düzenlendi.

Gümüşhane'de Buğday hasadı başladı

Gümüşhane Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Şiran ilçesinde biçerdöverle 'Buğday Hasadı Tarla Günü' etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Şiran Kaymakamı Murat Özdemir, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, KTV Şube Müdürü İbrahim Murathan, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Çikrıkci, Şiran İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kurtuluş Halep ve üreticiler katıldı.

Buğday hasadının başladığını ve Gümüşhane’de ortalama 180 bin dekara ekilen buğdaydan 38 bin ton rekolte beklediklerini ifade eden İl Müdürü Birşen, Gümüşhane’nin özellikle son yıllarda tarımsal üretim gücünü daha belirgin bir hale getirdiğini ifade ederek, “Gümüşhane tarımını daha ileriye taşımak, gerek iç pazar, gerekse dış pazar dikkate alınarak hangi ürün nerede, hangi kalitede, hangi standartlarda üretmemiz gerektiğinin planını yaparak ilimize uygun projeler üretmenin ve uygulamanın gayreti içerisinde olacağız. Üretici ve tüketici memnuniyetini en üst düzeyde sağlayarak üreticilerimizin refah seviyesini yükseltmek hepimizin ortak amacıdır” dedi.

Kelkit ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Hububat Alım Merkezi kurularak alımların başladığını ifade eden Birşen, il ve ilçe müdürlüklerinin teknik elemanları tarafından üretim sezonu boyunca hububat ekili alanlarda hastalık ve zararlılar yönünden tüm alanların tarandığını söyledi.

Şiran, Kelkit ve Köse ilçelerinde hasadın başlamasıyla birlikte dane kaybını en aza indirmek için biçerdöver kontrolü yapacak ekiplerin oluşturulduğunu ve denetimlerin yoğun bir şekilde devam ettiğini dile getiren Birşen, ayrıca hasat sonrası çiftçileri bir sonraki sezona ekim hazırlığı yaparken anız yakmanın sakıncaları konusunda bilgilendirdiklerini belirterek, 2017 yılı hasat döneminin çiftçiler için bol ve bereketli olmasını diledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER