Gümüşhane'de Kurban Bayramı namazı saat kaçta?

Gümüşhane’de 12 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan Kurban Bayramı için bayram namazı saati belli oldu. Gümüşhane, Kurban Bayramında ilklere sahne olacak.

Gümüşhane'de Kurban Bayramı namazı saat kaçta?

Gümüşhane’de 12 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan Kurban Bayramı için bayram namazı saati belli oldu. Gümüşhane, Kurban Bayramında ilklere sahne olacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı web sitesinde yer alan duyuruya göre Gümüşhane kent merkezi ile Kelkit ilçesinde Kurban Bayram namazı saat 06.40’da, Köse ilçesinde 06.39’da, Kürtün, Şiran ve Torul ilçelerinde ise 06.41’de kılınacak.

İLK KEZ BAYRAMLAŞMA KAHVALTILI OLARAK KEMALİYE CAMİİ AVLUSUNDA YAPILACAK

İl merkezinde resmi bayramlaşma programı ise ilk kez Bayram Namazının ardından merkez Kemaliye Camii avlusunda gerçekleştirilecek. Burada il protokolü ile vatandaşlar kahvaltılı bayramlaşma gerçekleşecek. Bu tören son yıllarda Fatih Parkında geç saatlerde gerçekleştirilen programın aksine Bayram Namazının hemen ardından gerçekleştirilen ilk program olacak.

Kemaliye Camii avlusundaki kahvaltılı bayramlaşmanın ardından resmi program Polis Merkezi amirliği, Devlet Hastanesi, İtfaiye Amirliği, Garnizon Komutanlığı, 112 Acil Çağrı Merkezi ziyaretleriyle devam edecek

BAYRAMDA HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre Gümüşhane'de Kurban Bayramının ilk 2 gününde il genelinde yağış beklenmiyor.  Hava sıcaklıklarının ise mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor.



BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

Bayram namazı bayramın ilk günü, güneşin doğmasından yaklaşık 50 dakika geçtikten sonra cemaatle birlikte kılınan namazdır. Bayram namazına, Allahuekber “Niyet ettim Allah rızâsı için vâcib olan Kurban Bayramı namazını kılmaya. Uydum imama.” denip niyet edilir.

İmam, ellerini kulaklarına kaldırıp “Allâhuekber” diyerek tekbîr alıp ellerini göbek altında bağlar. Cemaat de aynısını yapar ve “Sübhaneke” duasını okunur. Ardından, imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır ki cemaat de aynısını yapar. Ardından imam, ellerini kulaklarına kadar kaldırıp “Allâhu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Sonra imam, ellerini kulaklarına kadar kaldırıp “Allâhu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini göbek altında bağlar. Cemaat de aynısını yapar ve imamın okuduğu sûre ile âyetleri dinler. Ardından imamla birlikte rükû ve secde edilir.

Ardından 2. rek’âta kalkılıp eller göbek altında bağlanır. İmam, sûre ve âyetleri okur, cemaat dinler. Sonra, imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahuekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Ardından, imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Sonra, imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahuekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Sonra, imamla birlikte rükû ve secde edilerek namaz bitirilir.

Sonra, imam minber’e çıkarak “Bayram hutbesi”ni okur. Hutbenin ardından dua edilir.

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2016, 01:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER