Gümüşhane Devlet Hastanesi’nden bir ilk daha

Son dönemlerde başarılı ameliyatlara imza atılan Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde bir ilki de Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mete Zeynal tarafından gerçekleştirdi.

Gümüşhane Devlet Hastanesi’nden bir ilk daha

Son dönemlerde başarılı ameliyatlara imza atılan Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde bir ilki de Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mete Zeynal tarafından gerçekleştirdi.

Yüksekten düşen 67 yaşındaki bir erkek hastaya halk arasında platin takılması olarak bilinen uygulamanın yerine Gümüşhane’de ilk kez yapılan ve daha az kemik ve kas dokusunun tahrip olduğu, oldukça da koruyucu bir sistem olan “Spinöz proses fiksasyon” ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi.

Operasyonla ilgili bilgi veren Op.Dr. Zeynal, yüksekten düşme şikayetinde bulunarak bel ağrısından yakınan hastanın yapılan muayene ve tetkikler sonucunda bel bölgesinde lomber2. vertebrada çökme kırığı tespit ettiklerini, bu kırığın ilerleme, hastanın hareket kabiliyetini kısıtlama ve artar ise sinirlerine zarar verme riski olması nedeniyle halk arasında platin takılması olarak bilinen posterior enstrümantasyon ameliyatı yapılması gerekmesine karşın yaşı itibariyle hem kemik erimesi, hem de sinir dokularının tahrip olması riski olması nedeniyle bu denli büyük bir ameliyatı hastanın kaldıramayacağı kanısına vardıklarını söyledi.

Spinöz proses fiksasyon 

Yapılan değerlendirmelerin ardından Gümüşhane’de ilk kez yapılan ve daha az kemik ve kas dokusunun tahrip olduğu, oldukça da koruyucu bir ameliyat olan spinöz proses fiksasyon ameliyatını başarı ile gerçekleştirdiklerini ifade eden Zeynal, uzun müddet yatağa bağlı kalma riski olan hastanın ertesi gün yürütüldüğünü ve sonrasında yapılan tetkik ve takiplerinin sonucunda da şifa ile taburcu edildiğini kaydetti.

Zeynal, “Başarıyla gerçekleştirdiğimiz bu ameliyat ancak üniversite hastanesi bulunan illerde ve heyet kararı ile yapılabilirken, yaptığımız hesaplamalar neticesinde hastamızın bu ameliyata uygun olduğu kararına vardık ve başarıyla ameliyatı gerçekleştirdik” dedi.

Bu ameliyatı Gümüşhane’de yapabiliyor olmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirterek, “Bu ameliyatı gerçekleştirmemde bana gerekli eğitimi veren Atatürk Üniversitesi Beyin Cerrahisi Öğretim üyelerine ve bu ameliyat için beni teşvik edip, her imkanı sağlayan kıymetli abim Yrd. Doç. Dr. Özgür Çelebiye ve özveriyle çalışan ekibime teşekkürü bir borç biliyorum” diye konuştu.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri aynı zamanda da Gümüşhane Devlet Hastanesi Başhekimi olan Yrd. Doç. Dr. Özgür Çelebi ise “Vatandaşlarımıza en konforlu sağlık hizmeti vermenin gayreti içerisindeyiz, bu noktada son dönemlerde hekim arkadaşlarımız gerçekten de çok başarılı operasyonlara imza atarak bizleri gururlandırırken, başka illere yapılan hasta sevkinin de önüne geçmişlerdir” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER