Gümüşhane Eğitim Tarihi kitaplaştı

Gümüşhaneli Eğitimci-Yazar İsmail Hayal’ın 12. Kitabı ‘Gümüşhane Eğitim Tarihi’ Gündüz Yayınlarından çıktı.

Gümüşhane Eğitim Tarihi kitaplaştı
Gümüşhaneli Eğitimci-Yazar İsmail Hayal’ın 12. Kitabı ‘Gümüşhane Eğitim Tarihi’ Gündüz Yayınlarından çıktı.

Bu alanda yazılan ilk eser olma özelliği taşıyan 848 sayfalık kitapta Gümüşhane tarihçesi, Osmanlı’dan Cumhuriyete Gümüşhane, Trabzon Salnamelerinde Gümüşhane Sancağı, Gümüşhane’nin eğitime ait verileri, eğitim ve öğretim faaliyetleri, Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü tarihçesi, Gümüşhane eğitim kurumları, Gümüşhane’de yüksek öğretim ve Gümüşhane Üniversitesi, Gümüşhane halk kütüphaneleri, öğrencilerinden hocalarına yazılar, öğretmen anıları, unutulmaz öğretmen biyografileri, Gümüşhane’nin manevi mimarları, Gümüşhane’de hayırda yarışanlar, Beşikdüzü Köy Enstitüsü’nde Gümüşhaneliler, Gümüşhane’de eğitim arşivi (1967), eğitimle ilgili komik anekdotlar, bir zamanlar öğrenciydik ve 48 sayfalık Gümüşhane okulları albümü yer alıyor.

Gümüşhanelilerin kütüphanelerinde haklı yerini alacak eserin sunuşunu ise Adalet ve Milli Savunma eski Bakanı Mahmut Oltan Sungurlu kaleme aldı.

Kütüphanelerin başucu eseri olacak kitapta gezinti yapanların hatıralara yolculuk yapacağını, belki kendi sınıfını, öğretmenini göreceğini, herkesin kendinden bir sayfa bulabileceğini kaydeden yazar İsmail Hayal, “Biz bu şehre vefa borcumuzu ödemeye çalışıyoruz. Gayemiz taklit eserler yapmak değil Gümüşhane’de kalıcı ve gerçekten bu şehrin ihtiyacına cevap verebilecek eserleri üretmektir. Bu eseri hazırlarken yakın desteğini gördüğüm Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya’ya ve Gümüşhane okul ve kurum müdürlerine şükranlarımı arz ediyorum. Ben derdimi, gücümü, mesaimi ve inançlarımı Gümüşhane Kitaplığını oluşturma üzerine vakfettim. Gayem Merhum Sabri Özcan San ile unutulmaz eğitimcimiz Fahri Akagün’ün hayallerini gerçekleştirmekti. Her ikisine ve tüm ahrete intikal eden eğitimci ordumuza rahmet diliyorum. Eserde tüm eğitimcilerimizin biyografilerine yer vermek isterdim ancak kitabın hacmi ve maliyeti düşünülerek o bölüm sınırlandırılmıştır. Tüm eğitimcilerimiz bizim için önemlidir. Bu eserime başta Sayın Aydın Doğan ve Ali Beyaz olmak üzere maddi, manevi, belge ve fotoğraf katkısında bulunan tüm hemşerilerime en kalbi muhabbet ve şükranlarımı sunuyorum. Eserimizden temin etmek isteyen hemşerilerimiz 0530 607 29 29 nolu telefonuma veya e-mailim  ihayal@hotmail.com’a adreslerini bildirirlerse kitap ödemeli olarak gönderilecektir.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2015, 00:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER