Gümüşhane-Erzincan karayolunda askıda kalan dev kayalar tehlike saçıyor!

Gümüşhane-Erzincan karayolunun 18. kilometresi Pirahmet köyü geçişindeki yamaçlarda bulunan devasa kayalar, sürücülerin ve köy halkının can güvenliğini tehdit ediyor.

Gümüşhane-Erzincan karayolunda askıda kalan dev kayalar tehlike saçıyor!

Gümüşhane-Erzincan karayolunun 18. kilometresi Pirahmet köyü geçişindeki yamaçlarda bulunan devasa kayalar, sürücülerin ve köy halkının can güvenliğini tehdit ediyor.

Gümüşhane'yi Doğu Anadolu'ya bağlayan en önemli güzergahta yer alan ve hergün yüzlerce aracın geçtiği Gümüşhane-Erzincan karayolunun Pirahmet köyü geçişinde, yol güzergahı üzerinde bulunan dağın yamaçlarındaki devasa kaya kütleleri, sürücüler ve yoldan geçen yayalar için tehlike oluşturuyor.

DEVASA KAYALAR KORKU SAÇIYOR!

Vatandaşların "Kızıl Kayalar mevkii" olarak tabir ettiği dağın yüksek yamaçlarında bulunan devasa büyüklükteki kayalar, yağışlı geçen günlerin ardından ısınan havanında etkisiyle yumuşayan topraktan koparak yola düşme tehlikesi taşıması nedeniyle, köy sakinlerinin ve sürücü vatandaşların korku dolu anlar yaşamlarına neden oluyor.
 
Yağışlı geçen günlerin ardından ısınan havanında etkisiyle devasa kayaların yumuşayan topraktan kopma riskinin çok yüksek olduğunu çektiği fotoğraflarla sosyal medya hesabından paylaşan Pirahmet köyü sakinlerinden Naim Meydan, kayaların büyük tehlike saçtığını ve herhangi bir facia yaşanmadan biran önce tedbir alınması gerektiğine dikkat çekti.

ÖNCEKİ YILLARDA FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLMÜŞTÜ!!

Önceki yıllarda dağdan kopan kaya kütlelerinin yolun üzerine geldiğini ifade eden Meydan, olayın yolun boş olduğu saatlere denk gelmesi nedeniyle büyük bir facianın eşiğinden dönüldüğünü hatırlattı.

Söz konusu alanda üzücü hadiselerin yaşanmaması için ivedilikle önlem alınmaması gerektiğine dikkat çeken Meydan, “Kayalar devasa büyüklükte. Kayaların alt kenarları aşınmış durumda ve devasa kayaları sadece çakıl taşları tutuyor. Bu devasa kayaların yamaçtan yola düşme olasılığı çok yüksek. Kayaların bulunduğu alanın çok yakınına kadar iş makinaların çıkabilmesi mümkün. Sözkonusu alanda yer inceleme çalışması yapılıp biran önce tespitler yapılmalı. Kayalara biran önce teknik ve fiziki tedbir alınmalı. Biraz daha ihmal edilirse bu konu, ileride üzücü hadiselerin yaşanmaması kaçınılmaz” diye konuştu.

SÜRÜCÜLER DE BİRAN ÖNCE ÖNLEM ALINMASINI İSTİYOR

Hergün aynı yolu kullanan sürücüler ise, zaman zaman tehlikeli anlar yaşadıklarını, kayaların her an düşme tehlikesinden dolayı çok korktuklarını ifade ederek yetkililerden biran önce gerekli önlemlerin alınmasını istediler.

YAĞIŞLI GÜNLERDE TAŞLAR SU ALARAK AĞIRLAŞIYOR VE DÜŞME OLASILIĞI ARTIYOR

Yağışlı günlerde taşların su alarak ağırlaştığını ve düşme olasılığının daha fazla olduğunu söyleyen araç sürücülerinden Mevlüt Atalay ise “Her gün buradan gidip geliyoruz. Yüzlerce araba 7/24 hergün buradan geçiyor, yolcu götürüyoruz. Kayalar her an düşebilir. Düşmeden önlemini alsalar çok iyi olur” ifadelerini kullandı.

Pirahmet köyü sakinleri de, söz konusu alandaki kayaların yola düşmeden yetkililerin konuyla ilgili bir an önce ve acilen bir çözüm bulmalarını ve çalışma başlamalarını istedi.

Haber: Erdinç Şekerli

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER