Gümüşhane KGF’de 4 isimle temsil ediliyor

Türkiye’nin en büyük bölgesel Gazeteciler Federasyonu olan Karadeniz Gazeteciler Federasyonu (KGF) Genel Kurulu’nu Trabzon’da gerçekleştirdi. Federasyon Genel Sekreterliğine, Gümüşhane Cemiyet Başkanı Sezai Köprülü seçildi.

Gümüşhane KGF’de 4 isimle temsil ediliyor
Türkiye’nin en büyük bölgesel Gazeteciler Federasyonu olan Karadeniz Gazeteciler Federasyonu (KGF) Genel Kurulu’nu Trabzon’da gerçekleştirdi. Federasyon Genel Sekreterliğine, Gümüşhane Cemiyet Başkanı Sezai Köprülü seçildi.

2013 yılının Mart ayında Karadeniz’deki Gazeteciler Cemiyetleri ve dernekleri tarafından kurulan Karadeniz Gazeteciler Federasyonu seçimi Trabzon’da yapıldı. Karadeniz Gazeteciler Federasyon Genel Başkanı Turgut Özdemir’in açılış konuşmasının ardından Feridun Fazıl Özsoy başkanlığında divan oluşturuldu.

Giresun Gazeteciler Derneği Başkanı Bekir Bayram’ın adaylıktan çekilmesiyle tek liste olarak gidilen seçim sonucunda, Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanlığına, Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan Erişen ’in yönetim kurulu listesi seçildi.

GÜMÜŞHANE 4’TE 4 YAPTI

Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti’nin 4 delegesinin de listelere girdiği Kongrede; Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreterliğine seçilirken, Kamil Aktürk Yüksek İstişare Kurulu’na, Temel Tunç Yedek Yönetim Kurulu’na ve Muhammet Çelik Yedek Denetleme Kurulu’na seçildiler.

FEDERASYON’DA ERİŞEN DÖNEMİ

Karadeniz Gazeteciler Federasyonu (KGF) 2. Olağan Genel Kurulu Trabzon’da yapıldı. Federasyon başkanlığına Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan Erişen seçildi.

Sağıroğlu Otel’de gerçekleştirilen ve divan başkanlığını Gazeteciler Konfederasyonu Başkanvekili ve Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Feridun Fazıl Özsöy’un yaptığı genel kurulda, gazetecilik mesleğinin içinde bulunduğu ağır sorunlara ve medyaya yönelik baskılara dikkat çekildi, gazetecilik örgütlerinin daha etkin bir tutum alması istendi.

TGC BAŞKANI KONUŞTU

Genel kurula ev sahipliği yapan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut,  başkan ve delegeleri Trabzon’da ağırlamaktan onur duyduklarını belirtti ve şöyle dedi:  ‘’Sizinle kısa süreli de olsa keyifli sohbetler ederken, aynı kavgayı, aynı davayı, aynı amacı gütmüş olmanın kardeşliğini yaşadığımızı, farklı kentlerin gazetecileri olsak da biz hep beraber Karadenizliyiz.  Biz kalemlerimizle, kameralarımızla Karadeniz’in adeta avukatlarıyız diye düşündüm. İşte bu birlik ve bareberlik ruhu bizleri diğer bölgelerden ayıran en keyifli vasfımızdır’’ dedi.

ERİŞEN TEŞEKKÜR ETTİ

Seçimlerin ardından teşekkür konuşması yapan Erdoğan Erişen, Karadeniz Gazeteciler Federasyonu’nun da üyesi olduğu Gazeteciler Konfederasyonu’nun, kapsadığı gazeteci bakımından dünyanın en büyük gazetecilik meslek örgütü olduğuna dikkat çekti, federasyon ve konfederasyon aracılığıyla gerek gazetecilik sorunlarının çözümü, gerekse ülkenin karşı karşıya olduğu bazı sorunların aşılmasında çok önemli sorumluluklar yüklenebileceğini vurguladı. Erişen, güvenlerinden dolayı yeni yönetim kurulu adına delegelere teşekkür etti.

Kongre sonrası yeni yönetim kurulu ilk toplantısını gerçekleştirilerek görev bölümü yaptı.

Yeni yönetim kurulunda görev dağılımı şu şekilde gerçekleşti.

Başkan: Erdoğan Erişen
Başkanvekili: Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu
Başkan Yardımcıları: Bekir Bayram, Mustafa Bayrak, İhsan Uluözlü
Genel Sekreter: Sezai Köprülü
Genel Sayman: Orhan Sevinç
Üyeler: Turgut Özdemir, Şevket Erzen

Organlara seçilenler ise şu isimlerden oluştu:

YÖNETİM KURULU YEDEK
Muhammet Kaçar, Murat Gürsoy, İlhan Uluözlü, Pervin Alkan, Temel Tunç

DENETLEME KURULU ASIL
Ergun Ata, Mustafa Erkan Yılmaz, Murat Gürsoıy

DENETLEME KURULU YEDEK
Adnan Alpaslan, Muhammet Çelik, İlyas Yıldırım

ONUR KURULU
Zeki Mesut Özel, Tekin Atay, Tolga Gül

YÜKSEK İSTİŞARE KURULU
Kamil Aktürk, Zeki Alkan, İlhan Uluözlü, Ufuk Kekül, Sadık Örgel

KONFEDERASYON DELEGELERİ
Ergun Ata, Turgut Özdemir, Tekin Atay, Erdoğan Erişen, Şevket Erzen, Bekir Bayram, Mustafa Bayrak, İhsan Uluözlü, Sezai Köprülü, İlhan Uluözlü, Mustafa Erkan Yılmaz, Zeki Mesut Özel, Metin Kaya, Yaşar Yıldız, Zeki Alkan, Güngör Yavuzarslan, Aytekin Kalender, Murat Gürsoy
Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2016, 16:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER