Gümüşhane Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’na Alındı

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Gümüşhane’nin Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Program (KKYDP) kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların desteklenmesi programına alındığını söyledi.

Gümüşhane Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’na Alındı
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Gümüşhane’nin Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Program (KKYDP) kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların desteklenmesi programına alındığını söyledi.

Milletvekili Üstün, yaptığı açıklamada, bu program ile doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alınarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulmasının sağlanacağını dile getirdi.

GÜMÜŞHANE KKYDP’DEN YARARLANIYOR

Gümüşhane’nin Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların desteklenmesi programına alındığını ifade eden Üstün, “İlimiz Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun IPARD programına alınmamıştı. Bu program kapsamına girmediği için özel takiplerimiz ve ricalarımızla KKYDP Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların desteklenmesi programına alındı. Başvuruları başlayan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Program’ı 01.12.2015 tarihinde tamamlanacaktır.” dedi.

“GÜMÜŞHANE’YE HER GÜN DAHA FAZLA YATIRIM ALMAK İÇİN DURMADAN ÇALIŞIYORUZ”

Üstün, “Ekonomik yatırımlar kapsamında İlimizde faaliyet gösteren özellikle pestil köme fabrikalarının projelendirilmesi ve kapasite artırımı adı altında 2006-2013 yılları arasında toplam 11.619.059,26 TL proje tutarındaki 31 tesise %50  hibe desteği 5.809.529,63 TL hibe ödemesi yapılmıştır.

2014 yılında yapımı devam eden 5.994.900,00 TL proje tutarındaki 10 adet tesis 01/12/2014 tarihine kadar tamamlanacak olup toplam 2.997.450,00 TL hibe alacaktır.

Bu Tebliğle ilk kez tarımsal üretime yönelik modern sabit yatırımlar destek kapsamına alınmıştır.

Tarımsal üretime yönelik tesislerin destek miktarları da 3.000.000 TL olduğu için büyük firmalar ilimize yatırım yapmak isteyebilirler. Örneğin ilimizde üretilen organik sütü burada paketleyecek tesis kurulabilir.

Büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde 1.500.000 TL ile destekleniyor.  Büyük besi çiftlikleri kurulabilir.

Et tavukçuluğuna ve su ürünleri yetiştiriciliğine destek ilimizde ilk kez verilecek olup yatırımcı çekebilir. Gümüşhane’ye her gün daha fazla yatırım almak için durmadan çalışıyoruz.” dedi.

ÜSTÜN’DEN TEŞEKKÜR

Üstün, “Bu anlamda 12 yıldır bütün bakanlıkları ile milletimize en iyi hizmeti sağlamaya çalışan hükümetimize, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımıza, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüze ve çalışanlarına teşekkür ediyorum” diyerek başvurusu başlayan programa yatırımcıların dikkate almasını istedi.
Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2014, 14:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER