Gümüşhane Köy Yollarında Asfalt Çalışması Ramazan Ayında da Devam Etti

Gümüşhane İl Özel İdaresine bağlı asfalt ekipleri bunaltan sıcaklığa rağmen Ramazan ayında hem oruç tutup hem de 160 derece sıcaklığında ki asfaltı köy yollarına sermenin mücadelesini veriyor.

Gümüşhane Köy Yollarında Asfalt Çalışması Ramazan Ayında da Devam Etti
Gümüşhane İl Özel İdaresine bağlı asfalt ekipleri bunaltan sıcaklığa rağmen Ramazan ayında hem oruç tutup hem de 160 derece sıcaklığında ki asfaltı köy yollarına sermenin mücadelesini veriyor.

Sıcak havaya rağmen asfalt çalışmalarına Ramazan ayında da ara vermeyerek vatandaşlara kesintisiz hizmet götüren İl Özel İdaresine bağlı ekipler, zaman zaman mevsim normallerinin de üzerine çıkan sıcak havaya rağmen hem oruç tutup hem de asfalt çalışması yapıyor.

Yapılan yol çalışmalarını beraberinde İl Genel Meclisi Şerif Bayraktar ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan’la birlikte denetleyen Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Yol ve Ulaşım Hizmetlerine bağlı asfalt işçilerinin hava sıcaklığının 30, asfalt sıcaklığının da 160 derece olduğu bir ortamda özveri ile çalıştıklarını belirterek ekibe teşekkür etti.

“GÜMÜŞHANE KÖYLERE GÖTÜRDÜĞÜ HİZMETLERDE ÇOK İYİ NOKTADA”

Gümüşhane’de köylere götürülen yol, su gibi yatırımların emsal şehirlere göre çok iyi noktada olduğunu dile getiren Vali Yavuz, başarılı bir ekip çalışmasıyla sürdürülen bu çalışmaların vatandaşların köylerine rahatlıkla ve güvenli bir şekilde ulaşabilmeleri ve yaşayabilmeleri için yapıldığını belirtti.

“SATHİ KAPLAMA ASFALTTAN SICAK ASFALTA GEÇİYORUZ”

Gümüşhane İl Özel İdaresi’nin köy yollarında kullanılan asfaltı ürettiği 20 yıllık asfalt plentinin yenilenmesi için İl Genel Meclisi olarak ilgili kararı Haziran ayında aldıklarını hatırlatan İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar ise rantabl olmayan sathi kaplama asfalt işinin terk edilerek kurulacak yeni tesisle birlikte köy yollarının modern çağa uygun Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) binder ve aşınma tabakaları şeklinde asfaltlanacağını söyledi.

Yeni asfalt tesisiyle birlikte modern karayolu yapımında kullanılan asfalt serme finişeri makinesinin de Özel İdare makine parkına kazandırılacağını kaydeden Bayraktar, İller Bankasından borçlanma suretiyle kurulacak tesis için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

RAMAZAN AYINDA 31 KİLOMETRE ASFALT SERİLDİ

İl Özel İdaresinin Ramazan ayı boyunca merkeze bağlı köylerdeki 31 kilometrelik ikinci kat asfalt işini tamamladığını dile getiren Genel Sekreter Ekrem Akdoğan ise iş sezonu sonuna kadar İl Özel İdaresi programından toplam 37,1 kilometre birinci kat sathi kaplama, 41,7 kilometre ikinci kat sathi kaplama asfalt işini bitireceklerini söyledi.

YILSONUNA KADAR BİRİNCİ DERECE KÖY YOLLARINDA Kİ ASFALT ORANI YÜZDE 45 OLACAK

Akdoğan, İl Özel İdaresi programı haricinde ayrıca KÖYDES kapsamında il genelinde Köylere Hizmet Götürme Birlikleri aracılığıyla 28,9 kilometre birinci kat, 49,8 kilometre de ikinci kat asfalt yapılmasının planlandığını belirterek, bu işler tamamlandığında Gümüşhane’de birinci derece köy yollarındaki asfalt oranının yüzde 45’ler seviyesine ulaşmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.

“ASFALT ÇOK FAZLA EMEK VE İŞGÜCÜ GEREKTİRİYOR”

Asfalt işinin oldukça zorlu ve meşakkatli olduğunun altını çizen Akdoğan, sıcaklığı 160 dereceyi bulan asfaltın zaten sıcak olan havada ısıtma tertibatlı ve ısı yalıtımlı asfalt distribütörü adı verilen araç yardımıyla personel tarafından yola serildiğini, ardından da diğer işlemlerin yapıldığını belirterek, çok fazla emek ve işgücü gerektiren bu işlerin gerçekleştiren tüm personeline teşekkür etti.
Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2014, 15:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER