Gümüşhane Mutlu Şehir Çıktı

Gümüşhane Türkiye'nin en mutlu insanlarının yaşadığı il sıralamasında 36.sırada yer aldı. Ülke genelinde mutlu olduğunu beyan edenlerin oranı yüzde 59 iken bu rakam Gümüşhane'de yüzde 61,1 çıktı.

Gümüşhane Mutlu Şehir Çıktı
Gümüşhane Türkiye'nin en mutlu insanlarının yaşadığı il sıralamasında 36.sırada yer aldı. Ülke genelinde mutlu olduğunu beyan edenlerin oranı yüzde 59 iken bu rakam Gümüşhane'de yüzde 61,1 çıktı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Gümüşhane'de yaşayan insanların yüzde 61,1'i mutlu olduğunu ifade ederken, erkeklerin yüzde 60'ı, kadınların yüzde 62,1'i mutlu olduğunu kaydetti.

EN ÇOK KADINLAR MUTLU, ERKEKLER MUTSUZ

Orta halliyim diyenlerin oranı yüzde 31,3 olurken, mutsuzum diyenlerin oranı ise yüzde 7,7 olarak gerçekleşti. Mutsuzum diyenler arasında yüzde 8,8 ile erkekler başı çekerken, mutsuzum diyen kadın oranı ise yüzde 6,6'da kaldı.

GENÇLER MUTLU, YAŞLILAR MUTSUZ

Gümüşhane'de mutlu olduğunu beyan eden yüzde 61,1'lik kesimin yaş grubu değerlendirmesinde ise en fazla mutlu olduğunu beyan edenler 18-24 yaş arasındaki gençler olurken, orta halliler arasında 35-44 yaş grubunda, en çok mutsuz olduğunu beyan edenlerin 65 yaş üstü grubundakiler olduğu ortaya çıktı.

ERKEKLER MUTSUZ

Medeni duruma göre mutluluk düzeylerinin değerlendirmesinde ise en fazla evli kadınların mutlu olduğu, bekarlar arasında da en fazla erkeklerin mutlu olduğu ortaya çıktı.

Mutsuzlar arasında yapılan değerlendirmede ise hem evliler hem de bekarlar arasında en mutsuzların erkekler olduğu ortaya çıktı.

AİLE VE SAĞLIK EN BÜYÜK MUTLULUK KAYNAĞIMIZ

Mutluluk kaynağı değerlendirmede ise Gümüşhanelilerin mutluluk kaynağı yüzde 70'le aileleri olurken, sağlıkları yerinde olduğunda mutlu olduğunu beyan edenlerin oranı ise yüzde 69'a ulaştı.

GÜMÜŞHANELİLERİN YÜZDE 84’Ü KAMU HİZMETLERİNDEN MEMNUN

Kamu hizmetlerinden memnuniyet düzeyinin de açıklandığı istatistiklere göre Gümüşhane'de vatandaşların yüzde 83,9'u kamu hizmetlerinden memnun olduğunu söyledi.

En fazla memnun olunan kurum 88,4 ile asayiş hizmetlerinde olurken, asayişi yüzde 84,8 ile sağlık hizmetleri, yüzde 84,1 ile eğitim hizmetleri, yüzde 83,9 ile sosyal güvenlik hizmetleri ve yüzde 70,5 ile adli hizmetler izledi.

Kamu hizmetleri arasında memnun olmadığı ifade edilen kurumlar ve yüzdeleri ise şu şekilde: ulaştırmada yüzde 10,1, eğitim hizmetleri yüzde 8,2, sağlık hizmetleri yüzde 6,7, asayiş hizmetlerinde yüzde 6,5, adli hizmetler yüzde 5,1, sosyal güvenlik kurumu hizmetleri yüzde 4, çıktı.
Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2014, 22:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER