Gümüşhane Tartan Pistine Kavuşuyor

Gümüşhane’de atletizm sporcularını transit yolda asfalt üzerinde koşmaktan kurtaracak olan tartan pistin zemini İl Özel İdaresi’nin katkılarıyla hazırlandı.

Gümüşhane Tartan Pistine Kavuşuyor
Gümüşhane’de atletizm sporcularını transit yolda asfalt üzerinde koşmaktan kurtaracak olan tartan pistin zemini İl Özel İdaresi’nin katkılarıyla hazırlandı.

Yeni Şehir Stadyumunda oyun alanının etrafına yapılan ve ihalesi 31 Ağustos’ta gerçekleştirilecek olan 6 parkurlu tartan pistte uluslararası değil ama ulusal düzeydeki müsabakaların yapılabileceğini kaydeden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, pistin zemin kaplaması öncesinde İl Özel İdaresi tarafından sıcak asfaltla kaplandığını belirterek katkılarından dolayı kuruma teşekkür etti.

Tartan pistin ihalesinin 31 Ağustos tarihinde stadyumdaki eksik işlerle birlikte gerçekleştirileceğini belirten Aslan, “Atletizm parkuru olmayan şehrimizde tartan pisti tamamladıktan sonra gençlerimizi ve çocuklarımızı transit yolda asfalt üzerinde koşmaktan kurtaracağız” dedi.

Pistin yapımının 1 ay gibi bir zaman alacağını ve hemen ardından hizmete açılacağını dile getiren Aslan, çalışmanın tamamlanmasının ardından stadyumu halka açacaklarını, özellikle ev hanımları ve çalışan kadınlar başta olmak üzere günün belirli saatlerinde tesisi vatandaşlara açacaklarını söyledi.

Stadyumdaki videoled skorboard, protokol tribünü, FİFA standartlarında yedek oyuncu kulübelerinin de aynı ihalede yapılacağını belirten Aslan, yıl içerisinde engelli tribününün büyütülmesi ve engelli tuvaletlerinin de yapılmasının planlandığını ifade etti.

Bütün bunlar yapıldıktan sonra tek eksiklerinin otomatik sulama sistemi ve ısıtma sistemi olduğunu, onunla ilgili de çalışmalara başladıklarını dile getiren Aslan, “Modern bir stadyumda olması gereken herşeyin Gümüşhane Yeni Şehir Stadyumunda olması için çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz” dedi.
Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2015, 14:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER