Gümüşhane turizmden daha fazla pay almak istiyor

Son yıllarda yaptığı altyapı yatırımlarıyla şehre gelen turist sayısını 5 katına çıkaran Gümüşhane’de turizm pastasından daha fazla pay alabilmek için Türkiye Seyahat Acenteları Birliği (TÜRSAB) heyetini ağırlayacak.

Gümüşhane turizmden daha fazla pay almak istiyor

Son yıllarda yaptığı altyapı yatırımlarıyla şehre gelen turist sayısını 5 katına çıkaran Gümüşhane’de turizm pastasından daha fazla pay alabilmek için Türkiye Seyahat Acenteları Birliği (TÜRSAB) heyetini ağırlayacak.

“Bu kentle ilgili bir hayalim var, bir amacım var, bir hedefim var”

Heyetin Gümüşhane ziyareti öncesinde Vali Okay Memiş başkanlığında geniş katılımlı toplantı düzenlendi. Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Memiş, Gümüşhane ile ilgili hedefleri olduğunu belirterek, “Bu kentle ilgili bir hayalim var, bir amacım var, bir hedefim var. Bu kentin ticaretine, esnafına destek olacak ve bu kentin tanıtımına katkı olacak bir çalışmayı başlattık. TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy’u ekibiyle beraber ilimize davet ettik” dedi.

Tabiat parkları ve bilinen turizm varlıkları sayesinde 2017 yılında Gümüşhane’de yaklaşık 300 bin turist ağırladıklarını, amaçlarının bu turistleri il merkezine getirebilmek olduğunu kaydeden Vali Memiş, “Biz devlet olarak hazırız. Bu kent mutlu bir kent. Türkiye’nin en güvenli illerinden birisi. Bu kenti hep birlikte güzel bir butik kent yapacağız” diye konuştu.

“Ziyaretçi sayısı 5 kat arttı”

İl merkezimizde güzel mekanlar oluşmaya başladığını, Süleymaniye Mahallesindeki Suluhan’ın ihalesini yapacaklarını ifade eden Vali Memiş, “Limni’de, Tomara’da yaptığımız altyapı çalışmalarıyla ziyaretçi sayısı 5 kat arttı. Tomara ve Limni’de hedefim en az 200 bin. Limni’nin avantajı sahile en yakın destinasyon. Zigana, sahilde yaşayan 10 milyon nüfusa hitap eden bir yer. Orada TANAP’la yapacağımız projeyle ‘burası neresi’ diyeceksiniz. 2018’de Atatürk Caddesi’nde sokak sağlıklaştırmasına başlamamız lazım. Gelen bu 300 bin kişiye şehir turu yaptıracağız. Caddesinde rahatlıkla yürüyebileceği, pestilini alabileceği bir şehir hayal ediyoruz. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız” ifadelerini kullandı.

“Türkiye'nin en hoşgörülü, en güvenli şehri Gümüşhane”

Gümüşhane insanının her türlü hizmete layık olduğunu dile getiren Vali Memiş, şöyle konuştu: “Türkiye'nin en hoşgörülü, en güvenli şehri Gümüşhane. Türkiye'de böyle şehirler kalmadı. Esnaf kapısını kilitlemeden namazını kılmaya gidiyor bu şehirde. Mahalle kültürümüz var. Şehrimizin kayalıklara kurulmasından daha fazla zenginliği olamaz. Çünkü Türkiye'de başka bir örneği yok. Gümüşhaneli bir teyzeye evinin pansiyon olarak kullanılması teklifinde bulunduk. Dedik ki 'Teyze evinin Pansiyon olarak Arap turistlere açalım. Gelsin kalsınlar sende para kazanan' Gümüşhaneli Teyze biz bize dedi ki ' Ne parası evladım misafirden para mı alınırmış' Bakar mısınız bu gönül zenginliğine.”

“Zigana'yı geçmek bir deneyim kabul edilecek”

Dünyanın en uzun ikinci, Avrupa’nın en uzun tüneli olan yeni Zigana tünelinin tamamlandığında ülke genelinden o tüneli geçmek için binlerce insanın geleceğine dikkati çeken Vali Memiş, “Çünkü bu bir deneyimdir. Paraşütle atlamak gibi, dağcılık gibi buda bir deneyimdir insanlar için. Avrupa'nın en uzun tünelinden geçmek için insanlar buraya gelecek” dedi

Belediye Başkanı Ercan Çimen ise Belediye ve Üniversite’nin bu işte etkin rol oynaması gerektiğini belirterek, “2018 yılı ilimiz için turizm yılı olmalı. Ocak ayında Atatürk Caddesinin sokak sağlıklaştırması işini ihale edeceğiz. Gümüşhane merkez ve ilçeleriyle beraber bu konuda bakir bir il” değerlendirmesinde bulundu.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek te Gümüşhane’nin sahip olduğu doğal ve tarihi çekiciliğiyle turizmden daha fazla pay almayı hak eden bir il olduğuna değinerek, “Henüz tanınmayan bir coğrafyayız. Bu bizim için bir avantaj. Tanıtım faaliyetlerimiz olmalı. Öğrenci varlığımız geleceğe yönelik büyük bir avantaj. Çok iyi bir eko-turizm güzergahındayız. Gümüşhane turizmde dünya ve Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak” diye konuştu.

Toplantıda daha sonra katılımcılar ve sektör temsilcileri tek tek söz alarak konuyla ilgili düşüncelerini, eleştirilerini ve fikirlerini paylaştı.

Toplantıya Vali Yardımcısı Aytaç Akgül, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek, Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (GTSO) İsmail Akçay, ilgili kurum müdürleri, acente sahipleri ve otel müdürleri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2017, 17:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER